DEBAKL SARAJEVA Dobojska Sloga im nanijela težak poraz

Sloga Sarajevo

Sloga je savladala Sarajevo u drugom meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica u Doboju pripala je domaćoj ekipi 3:0.

Prvo poluvrijeme gosti s Koševa nisu pružili dobru predstavu. Ekipa Simona Rožmana nije uputila udarac u ovkvir gola Dobojlija, a prijetili su golu šest puta.

Domaći su bili konkretniji u prvih 45 minuta. Šutirali su četiri puta ka golu Sarajeva, od toga su tri lopte išle u ovkir gola, piše N1.

Jedini gol viđen je nakon četiri minute igre. Sloga je nakon brze kontre došla do prednosti. Jović je fantastično pronašao Vidića koji je malo iskosa silovitim šutem pogodio mrežu Šahinovića.

Četiri izmjena napravio je Rožman na startu drugog poluvremena, ali ni to nije donijelo nikakav rezultat gostima.

Prvi šut u okvir gola domaćih uputio Hasić na isteku sat vremena igre, ali bez problema je loš udarac noometaša gostiju obranio Trako.

Sastav Vlade Jagodića riješio je utakmicu 79. minutu. Poslije jednog ubačaja iz prekida, Milanović je prebacio loptu s prve stative do Nikolića, koji matira Šahinovića za 2:0.

Katastrofalna greška obrane Sarajeva skupo je koštala tim, a sve su kaznili nogometaši Sloge. Šipovac je pogodio u 90. minuti za konačnih 3:0.

Sloga je sada šesta na tablici s 18 bodova, a Sarajevo je drugo i ima 23 boda, tri manje od vodećeg Borca, a Banjolučani imaju i utakmicu manje, večeras dočekuju Široki.