DARIO SESAR Dovodimo još pet pojačanja, pregovaramo s mogućim generalnim sponzorom, a naš stadion bit će jedan od najljepših u ovoj regiji

DARIO SESAR Dovodimo još pet pojačanja, pregovaramo s mogućim generalnim sponzorom, a naš stadion bit će jedan od najljepših u ovoj regiji
Ilustracija/hercegovina.info

HŠK Posušje iz dana i dan napreduje pokazuje kako ima sve veće ambicije te kako se kani vratiti na stare staze slave. Dario Sesar ministar gospodarstva vlade ŽZH, na čelo kluba došao je prije nešto manje od godinu dana, točnije u srpnju prošle godine.

Za njegova mandata klub je već ove sezone preselio u viši rang natjecanja. Činjenica je da je koronavirus ubrzala cijelu priču, no, vjerojatno bi Posušje 1. ligu Federacije i na terenu. Ovih dana u klub su stigla i četiri iskusna pojačanja; Brekalo, Baćak i Buhač te Josip Barišić koji je danas potpisao za Posušje. Sastavlja se na Mokrom Docu odličan igrački kadar, kojim će s klupe dirigirati novi trener Denis Ćorić.

Sadržaj se učitava...

Upitali smo predsjednika Posušja kako dočekala odluka Saveza.

"Prije svega spremno i s velikom radošću. Dolaskom u klub mene i mojih suradnika početkom sezone jasno su istaknuti ciljevi i ambicije za ovu sezonu, a to je osvajanje prvog mjesta i ulazak u društvo najboljih federalnih prvoligaša.Iako bi voljeli da je do kraja sve riješeno na zelenom travnjaku Savez je donio odluku i mi smo tom odlukom ispunili svoje ciljeve i dobivanjem licence vratili smo se u društvo najboljih federalnih prvoligaša nakon deset godina. Naš grad i naš klub to su zaslužili, jer ove godine slavimo i 70- rođendan", kaže Sesar za hercegovina.info.

Denis Ćorić od naredne sezone vodit će Posušje klupe

S kakvim ambicijama HŠK Posušje ulazi u viši rang?

"HŠK Posušje zasigurno neće biti samo prolaznik u ovom rangu natjecanja. Naš primarni cilj u novoj sezoni je sačuvati opstanak u Prvoj ligi FBiH. Sastavit ćemo sigurno respektabilnu ekipu, ekipu iskustva i mladosti, jer kroz ovu ligu želimo afirmirati i mlade igrače iz hercegovačkog bazena."

Žestoko se krenulo s pojačanjima. Možemo slobodno reći kako su dovedena četiri velika pojačanja. Što još možemo očekivati po pitanju odlazaka i dolazaka?

"U dogovoru s glavnim trenerom i stručnim stožerom dovodimo ciljana pojačanja na onim pozicijama gdje su nam potrebna. Sigurno nećemo gomilati veliki broj igrača, sve ćemo raditi planski. Cilj nam je dovesti sigurno još pet do šest pojačanja, ali sve iz "domaćeg bazena" jer na ovim prostorima ima mnogo talenta. Bit će tu zvučnih i manje zvučnih imena, ali kroz sljedeći tjedan dana nastojat ćemo sve igrače predstaviti javnosti. Što se tiče starog igračkog kadra pa mogu reći da više od polovice igrača ostaje na Mokrom Docu", ističe Sesar.

Iako je Leo Slišković napravio velike stvari na klupi Posušja, došlo je do smjene?

Sadržaj se učitava...

"Oko smjene u stručnom stožeru nije bilo velikih problema. Sve je tu jasno, naš trener Leo Slišković nije imao licencu za šefa stručnog stožera u ovom rangu natjecanja, ali na obostrano zadovoljstvo nastavljamo suradnju. Leo Slišković bit će prvi pomoćnik treneru Denisu Ćoriću i ja mu se ovim putem zahvaljujem na svemu što je dao za naš klub u ovih pet godina na čelu stručnog stožera."

Kako ste zadovoljni radom omladinskog pogona?

"Moja najveća želja dolaskom u klub, bila je reorganizacija omladinskog pogona. To treba biti okosnica kluba i tako će i biti. Kroz razdoblje koje je pred nama sigurno ćemo se još pojačati kroz dva ili čak tri trenera i tako rad u omladinskom pogonu podignuti na višu razinu. Više od 250. djece svakodnevno trenira na našim terenima, imamo uvijete i to je bogatstvo koje cijenimo i u koje ulažemo. Naša škola nogometa dala je mnogo dobih igrača, nadam se kako ćemo i u budućnosti izbaciti još neka zvučna imena."

Klub ima odličnu infrastrukturu, a slaže i odličnu momčad. Iako su vremena teška, očekujete li možda ulazak u klub nekih jačih sponzora?

"Pa naravno da bi to bilo poželjno, naša su vrata otvorena svima, koji žele pomoći. Mi svoj program sa sponzorima temeljimo tako da se ne oslanjamo samo na jednog sponzora, nego kroz ugovore(zlatni, srebreni i brončani) želimo uključiti sve one koji žele biti dio našeg kluba i pomoći mu. Mogu slobodno reći kako smo s više od trideset kompanija potpisali ugovore i napravili odličnu priču. Skoro sve posuške kompanije stale su uz klub i nadam se će mnogi svoju suradnju produljiti s nama u Prvoj ligi FBiH. Trenutno pregovaramo s jednim mogućim generalnim sponzorom. Što se tiče stadiona, zadužili smo jednu projektnu kuću iz Zagreba da nam uradi projekt završetka stadiona s izgradnjom zapadne tribine i potpunog natkrivanja stadiona. Projekt javnosti bit će izložen krajem godine. Bit će to jedan od ljepših stadiona sa svim pratećim sadržajima u ovoj regiji, zaključio je predsjednik HŠK Posušje Dario Sesar u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.