Danijel Stojanović: Zadnjih smo sezona navikli rušiti ružne tradicije

Danijel Stojanović
Reprezentativna stanka se bliži kraju, a kada konačno završi - premijerligaši će pred sobom imati još tri ovogodišnja kola. Za lidera Zrinjskog raspored je sljedeći: Sloboda na Tušnju, Željezničar Pod Bijelim brijegom, Vitez u Vitezu. Jasno, Mostarci su trenutno fokusirani na sljedećeg protivnika - Tuzlake. Plemići su na Tušnju posljednji put gostovali 8. studenoga 2015. godine, kada su poraženi 1:2, nakon čega su sljedećih trideset premijerligaških utakmica odradili sa samo jednim porazom (Sarajevo 0:2).

Sada ponovno slijedi to gostovanje na kojem nije bilo sreće ni umijeća da se u tri posljednja susreta ostvari pozitivan rezultat, a jedan od strijelaca u posljednjem obračunu s Tuzlacima u Mostaru, Danijel Stojanović, upravo taj detalj doživljava kao poseban motiv.

- Ovih smo zadnjih nekoliko sezona srušili dosta tih neugodnih tradicija, na Grbavici, na Koševu, tako da ćemo si i ovog puta to postaviti za cilj, da se riješimo tog bremena, rekao nam je radišni lijevi bočni iz Našica.

- Dobro smo igrali te utakmice, ali uvijek je nedostajalo sreće. Evo, recimo prošle sezone u Tuzli smo primili gol s centra (zabio Zajko Zeba, op. a.). Ali zato smo u dva zadnja duela s njima u Mostaru zasluženo slavili, nije ostalo upitnika, dodao je Stojanović.

Tuzlake danas cijeni, definitivno više nego iz onog perioda kada su upali u onu krizu, zbog koje je došlo do osipanja kadra i čelništva.

- Uspjeli su se s novim trenerom posložit nakon turbulentnog razdoblja. Ne daju, nit primaju puno golova, tako da očekujem tvrdu utakmicu.

Teški tereni u ovo doba godine su neminovnost, detalj je to koji teško da će pomoći u Tuzli...

- U ovo doba godine u BiH samo moliš Boga da ne padne snijeg. To nikomu ne odgovara, jer u biti se ne možeš ni branit, ni napadat. Faktor sreće odlučuje. Ne kažem da to treba biti alibi, to je jednostavno naša realnost.

A realnost Zrinjskog je i pobjednička ambicija u svakoj utakmici. Neće je nedostajati ni u Tuzli.

- Ne znam hoćete li se složiti, ali mi smo do sada ovo što smo igrali odradili dosta superiorno. Sada smo o sebi stvorili takvu sliku da ne možemo nigdje krenuti najavljujući remi. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, a tako će biti i u Tuzli.

I ne samo u Tuzli - Plemići pristup neće mijenjati ni protiv Željezničara u Mostaru, ali ni kod Viteza - u dvjema utakmicama koje će uslijediti nakon Tušnja.

- Cilj nam je skupiti što više bodova, što se više odlijepiti da nam bude lakše na proljeće. Jer uvijek se za vrijeme zimske pauze sve ekipe konsolidiraju pa je bolje imati što veću zalihu, posebno u slučaju krize.

Fokus na Krpiću

"Ako bih izdvajao jednog igrača, to je onda svakako Sulejman Krpić", kazao je Stojanović i obrazložio zašto je dotični najbolji strijelac Lige. "Iskorištava prilike i poluprilike, u dosta je utakmica u kojima ih nije išlo upravo on donio bodove. Imaju i opasna krila, generalno su opasna ekipa i po meni siguran sudionik Lige za prvaka."

Ekipa uvijek na prvom mjestu

Stojanović ove sezone najčešće ulazi s klupe, čime nije zadovoljan, ali opet - za pruženu minutažu dosta je pokazao i to je dio koji ga veseli. "Nisam puno igrao, ali svejedno sam na beku i krilu zabio četiri gola, po dva u Kupu i prvenstvu. Volio bih više igrati, ali ekipa je uvijek na prvom mjestu, osobne interese nikad ne bih stavljao ispred", istaknuo je lijevi bočni Plemića.

Dnevni list