DAN UOČI EUROPSKE UTAKMICE Borac ostao bez trenera

Marko Makismović Borac
Hercegovina.info

Marko Maksimović više nije trener Borca. Nakon lošeg ulaska u sezonu, Maksimović se odlučio sam povući s klupe, što je klub iz Banja Luke danas objavio na svojim službenim stranicama.

"Ova odluka donesena je mnogo ranije, nije ishitrena i ja sam je osobno donio. Klub je znao za moju odluku. Mnogo smo pričali i odgovarali su me od toga, ali u ovom trenutku ja ne odlazim ni zbog kakvog neuspjeha, jer smo napravili ozbiljan uspjeh, već smatram da je lakše da se promijeni jedan čovjek, a ne njih 50. Ja sam neko tko puno voli Borac, ovo isto sam već jednom uradio poslije utakmice s Veležom, a sada u ovom trenutku prije svega moram se zahvaliti Bogoljubu Zeljkoviću na sjajnoj energiji. On je stvarno netko tko je meni puno pomagao u ovom razdoblju provedenom na klupi. Bilo to kroz pozive ili gledanje, ali uvijek je bio tu. Mislim da je ova odluka dobra za klub. Znate da sam direktan, pa ću i sada reći da bi bilo dobro da ovdje postoji još takvih ljudi. Publika, i svi ostali, ja sam sutra na tribinama, to je sigurno i navijat ću zato što volim ovaj klub. Ovo je sad profesionalna odluka i ja sam miran u njoj", rekao je Maksimović na konferenciji za medije.

Borac će u sutrašnjoj utakmici protiv Linfielda voditi Čedomir Ćulum i Zoran Dragišić, jer je s Markom Maksimovićem s klupe Borca otišao i njegov prvi pomoćnik Damir Memišević. Iz uprave kluba poručuju da će uskoro naći novog trenera, a u prilog im ide i činjenica da je prvenstveni susret protiv Tuzla Cityja odgođen.

Dodajmo kako je Borac u prvoj utakmici s Linfield teško poražen rezultatom 4:0, a u prvenstvu iz dva susreta koja su odigrali s Leotarom i Željezničarem imaju upisana samo dva boda.