DAN IZNENAĐENJA Nakon Saudijske Arabije dobar rezultat ostvario i Tunis protiv favorizirane Danske

Svjetsko prvenstvo u Kataru - Danska
EPA

U utakmici 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Danska i Tunis su na stadionu Education City igrali 0-0.

Bila je to vrlo loša partija s obje strane tijekom koje je svaka reprezentacija praktički samo jednom ozbiljnije zaprijetila suparničkim vratima.

Tunis je najbolju priliku imao u 43. minuti kada je Schmeichel obranio dobar udarac Jebalija, dok je Danska u 70. minuti nakon udarca iz kuta pogodila vratnicu preko Christensena koji je bio najviši u skoku.

U skupini D svoj susret 1. kola od 20 sati će igrati branitelj naslova Francuska i Australija.

U prvoj utakmici dana Sudijska Arabija je šokirala Argentinu te slavila rezultatom 2:1.

Pobjeda Saudijske Arabije protiv Argentine na otvaranju natjecanja u skupini C Svjetskog prvenstva u Katru, sasvim sigurno jedno je od najvećih iznenađenja u povijesti World Cupa.

Svjetsko prvenstvo u Kataru - Danska

"Gauči" su u Dohu doputovali kao jedan od glavnih favorita za naslov i s nizom od 36 utakmica bez poraza.

Sjana niz je počeo u srpnju 2019. pobjedom protv Čilea u susretu za 3. mjesto na Copa America, a okončao neočekivanim porazom od Saudijaca na startu ovogodišnjeg SP-a. Rekord tako još uvijek drži Italija koja je pod vodstvom izbornika Roberta Mancinija bila bez poraza u 37 utakmica.

Saudijska Arabija, koja se nalazi na 51. mjestu FIFA-ine ljestvice, dok je Argentina treća, ovom je pobjedom otvorila vrata prolaza u osminu finala gdje je do sada bila samo jednom, na SP-u 1994. u SAD kada su ispali od Švedske (1-3).

Nakon toga još su četiri puta sudjelovali na svjetskim prvenstvima i u 12 susreta ostvarili samo jednu pobjedu i devet poraza. U skupini C još se nalaze Meksiko i Poljska.

Trijumf Saudijaca može se usporediti s pobjedom Sjeverne Koreje protiv Italije (1-0) na SP-u Engleskoj 1966. godine, ili SAD protiv Engleske sa 1-0 na SP-u u Brazilu 1950.