DALIĆ PRED OKRŠAJ S WALESOM "Ne smijemo nikako ponoviti predstavu protiv Turaka, pogotovo prvo poluvrijeme"

Zlatko Dalić
Sisačka biskupija

Morat ćemo znati odgovoriti na velšku agresivnost, rekao je izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić prije kvalifikacijske utakmice protiv Walesa za odlazak na EURO iduće godine koja se igra u nedjelju (20.45 sati) u Cardiffu.

“Tursku smo ostavili iza sebe, svjesni smo da je bilo loše. No, najvažnije da je i dalje sve u našim rukama. Ne smijemo nikako ponoviti tu predstavu protiv Turaka, pogotovo ne prvo poluvrijeme. Bude li tako upast ćemo u velike probleme. Protiv Walesa očekujemo iznimno borbenu utakmicu. Bit će prava bitka, sjećamo se kako je to izgledalo u Splitu kada smo odigrali 1-1. Posebno moramo paziti da na pravi način odgovorimo na njihovu agresivnost koja će biti velika”, rekao je na početku konferencije za novinare hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Jedini naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo. Dvije i pol godine jurimo sto na sat i normalno je da nemamo stalno vrhunske rezultate. Nije ovo alibi, ali protiv Turske se poklopilo puno toga. Ne bježimo od svega, dugo vremena nismo odigrali tako loše. No, pokušavamo zaboraviti što je bilo i posve smo okrenuti Walesu. Ozljede? Da, Bruno Petković je ostao doma. Njegova je želja jedno, ali mogućnosti i spremnost su drugo. Ostali smo na Musi i Belji kada su u pitanju napadači. Nećemo raditi puno promjena”, osvrnuo se Dalić te se dotaknuo i Ivana Perišića, vjerojatno reprezentativca koji najviše nedostaje u ovom ciklusu.

“To je velika šteta, on je jedan od naših najboljih igrača. Uvijek kada bi se mučili on bi rješavao takve utakmice. Nekako smo naučili da je on uvijek spreman i zdrav, a sada se dogodilo ovo. Jako nam nedostaje. Livaković? Ima punu podršku svih nas bez obzira na primljeni pogodak protiv Turske. Prije toga je obranio tri situacije suparnika. Takva greška se dogodi. Inače, kada krenu velška nabacivanja svašta je moguće, ali moramo biti spremni na to i sve vrste dugih lopti. Moramo u nedjelju raditi što manje prekida pred našim vratima”, zaključio je hrvatski izbornik.