Dalić pojasnio zašto nije pozvao Livaju

Livaja Pašalić Dalić
Božidar Vukičević/CROPIX

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, objavio je popis od 23 igrača na koje računa za dvije kvalifikacijske utakmice za Euro s Latvijom i Armenijom. Na popisu se nije ovog puta našlo mjesta za Marka Livaju.

Kako su priopćili iz HNS-a Zlatko Dalić namjeravao je na uobičajenoj konferenciji za medije na dan okupljanja objasniti zbog čega na popisu nema napadača Hajduka Marka Livaje, no uvažavajući veliki broj medijskih upita, Dalić je pojasnio te razloge.

"Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka.

Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac", naglasio je izbornik Dalić.

Livaja Pašalić Dalić

Zlatko Dalić objavio popis, nema Marka Livaje

Hrvatski Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za utakmice protiv Latvije (8. rujna, Rujevica) te Armenija (11. rujan, Jerevan) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Na…