DALIĆ "Odbio sam ponudu od 30 milijuna eura"

Zlatko Dalić
HNS

Hrvatska je danas pobijedila Saudijsku Arabiju 1:0 u Rijadu u prvoj i jedinoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Sljedeće srijede Hrvatska igra protiv Maroka svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a u skupini su još Belgija i Kanada. Izbornik Zlatko Dalić uoči puta na Mundijal gostovao je u HRT-ovoj emisiji U svom filmu.

Tu je otkrio kako je samo jednom razmišljao ostavci u reprezentaciji. Dogodilo se to uoči odlučujuće utakmice Hrvatske i Škotske na Europskom prvenstvu prošloga ljeta. Hrvatska je pobijedila 3:1 i otišla u osminu finala te tamo nakon produžetaka ispala od Španjolske, prenosi Index.

"Samo jednom sam razmišljao napustiti reprezentaciju"

"Jedanput sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru, zadnja i presudna utakmica u grupi. Ako pobijedimo, idemo dalje, ako ne, ispadamo. Donio sam odluku sa sobom da ako ne pobijedimo, da ću dati ostavku. To je bila moja odluka i jedino tada sam razmišljao da napustim reprezentaciju. Nitko za tu odluku nije znao, sam sam sebi tako rekao. Nakon toga smo pobijedili Škotsku, to je bio moj cilj pa sam odustao od ostavke."

Upitan je što bi promijenio na Svjetskom prvenstvu 2018., kada je Hrvatska u finalu izgubila od Francuske 4:2: "Promijenio bih suca Pitanu za tu utakmicu. Dva gola nisu bila baš čista. Prvi gol nakon faula kojeg nije bilo, drugi nakon penala."

Odbio bogatu ponudu Kineza

Dalić je otkrio i kako je odbio trogodišnji ugovor od deset milijuna eura po sezoni. "Svi su mi govorili da griješim i da iskoristim rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Ponudio mi je ugovor od deset milijuna eura neto za tri sezone. Zahvalio sam i rekao sam da neću."

"Nije im bilo jasno. Vratili su se nakon pola godine i dva dana smo razgovarali. Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod, moja država i nema tih novaca. On je to razumio, otišao u London, uzeo gospodina Beniteza i odveo ga u Kinu. Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na to odluku."