DALIĆ "Čekam Brunu Petkovića, kompletnijeg napadača od njega nemamo"

Bruno Petković
Reuters

Zlatko Dalić večeras u Zagrebu okuplja reprezentaciju uoči prijateljskih utakmica u Dohi protiv Slovenije (subota, 15:00) i Bugarske (utorak, 16:00). Petorica reprezentativaca stižu sutra izravno u Dohu, a ostatak momčadi okupit će se danas u hotelu Sheraton.

"Veselim se ovom okupljanju i utakmicama nakon četiri mjeseca pauze. Kao što sam rekao, igrat ćemo s trojicom otraga obje utakmice. Motiv je velik u ove dvije utakmice. Da odigramo dobro, da se ponovno podružimo i da se pripremimo za četiri teške utakmice u lipnju i, naravno, Svjetsko prvenstvo koje dolazi", rekao je izbornik u uvodu.

Dalić je rekao da će svim igračima s popisa dati priliku u ove dvije utakmice koje služe kao priprema za četiri utakmice Lige nacija u lipnju i za glavni događaj godine, Svjetsko prvenstvo koje u studenom počinje u Kataru.

Za svaku utakmicu druga momčad

"Jednu utakmicu će braniti Livaković, a jednu Ivušić. Za Grbića sam rekao da ako do šestog mjeseca ne bude branio u klubu, ja ga nemam pravo pozivati u reprezentaciju. Golman, ako je na klupi, onda nije u pravom stanju za reprezentaciju. Žao mi je zbog toga, ali ne moramo mi strahovati zbog golmana. Sigurno ćemo dozirati igrače. Ima nas 25 i cilj je da svi igraju pa ćemo u te dvije utakmice napraviti dvije ekipe, svaku za jednu utakmicu", rekao je Dalić.

Gotovo svi igrači su u top formi, osim napadača s kojima Dalić ima dosta problema. Najbolje ove sezone igra Marko Livaja, a ostali ne toliko dobro,  dok je Bruno Petković, nekad nositelj napada reprezentacije, izvan forme.

"Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim. Nadam se da će se vratiti i da će do lipnja biti pravi i da shvati moju poruku da ovo kako sad igra nije na nivou i da može puno, puno bolje", rekao je Dalić i nastavio:

"Mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji. Što se Josipa Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade, pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme."

Fokus na druženju

"Pratimo i druge igrače, osobito one u mladoj reprezentaciji. Oni trenutačno trebaju Igoru Bišćanu, ali njihovo vrijeme u seniorskoj reprezentaciji će sigurno doći. Svako okupljanje reprezentacije unosi i veliki pritisak i malo nervoze. I ovaj put je bitan rezultat, ali bit će malo opuštenije, da se igrači malo opuste", rekao je Dalić.

"Bit će zajedničkih večera, izaći ćemo zajedno van da ovi dečki koji nisu s nama od početka osjete tu našu atmosferu i zajedništvo. No ne smijemo zapostaviti i takmičarski dio, uvijek su dobri rezultati bitni zbog atmosfere i bodova koji će nam možda trebati u rejtingu za jakosne skupine na Svjetskom prvenstvu", zaključio je izbornik.