ČUDO IZ ČAPLJINE Nakon transfera u Romu, NK Neretva iz Metkovića transferira igrača u Shakhtar Donetsk?

Noa Tadić u Šahtaru
NK Neretva

Nakon transfera u Romu, NK Neretva iz Metkovića transferira igrača u Shakhtar Donetsk?

Transfer 16-godišnjeg Ljubušaka Pavla Šarca u AS Roma proteklo ljeto skrenuo je pozornost europskih velikana na NK Neretvu iz Metkovića.

Čapljinac Noa Tadić je 14-godišnji veliki talent NK Neretva, a kako doznajemo trenutno se nalazi u Turskoj u sklopu priprema ni više ni manje nego Shakhtara iz Donjecka

Darijo Srna, sportski direktor Shakhtara rođeni je Metkovac i bivši nogometaš NK Neretva što daje kontekst priči oko talentiranog Tadića. Igrača željeli su dovesti i hrvatski velikani, ali za sada bezuspješno.

Darijo Srna pozvao je mladog Tadića u kamp u Turskoj gdje se na pripremama nalazi Akademija 'Rudara' kao i prva momčad. Mladi Čapljinac dobio je deset minuta u prijateljskom dvoboju protiv U 19 reprezentacije Jordana i odlično se snašao na toj utakmici kao i na treninzima. Iz Metkovića nam kažu kako se ovakav talenat nije vidio u njihovom kraju još od Brune Petkovića.

Noa Tadić u Šahtaru

Ovaj 14-godišnji ofenzivac rođen je u Čapljini, a od 2020. godine nosi dres Neretve koja ga je prepoznala i dovela iz NK Limači. Prepoznao ga je tadašnji voditelj Akademije Neretve Ivan Matić koji je za Hercegovina.info rekao da se odmah moglo vidjeti kako se radi o velikom talentu.

Talentiranog Tadića trenutno trenira iskusni trener Bariša Majić kroz čije je treninge prošlo mnoštvo uspješnih nogometaša kroz godine rada u NK Neretva.

U aktualnoj sezoni Tadić je postigao čak 28 golova uz brojne asistencije i nositelj je igre Neretvana koji su uvjerljivo prvi u ligi.

Ukoliko Neretva nastavi trenutnim tempom, iduće sezone mogla bi izboriti i elitnu HNL u kategorijama pionira i kadeta što bi sigurno bio ogroman uspjeh za nekadašnjeg prvoligaša s Igrališta 'Iza Vage'.

Iz NK Neretva dali su nam kratku izjavu:

"Možemo potvrditi da se naš talentirani nogometaš Noa Tadić trenutno nalazi u Turskoj sa Shakhtar Donetskom, ali i to da Noa Tadić ostaje nogometaš našeg kluba kojem će pomoći u ostvarenju zacrtanog cilja plasmana u elitnu HNL", izjavili su iz ovog kluba za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.