ČUDO ARHITEKTURE Hrvatska sutra igra na stadionu za koji mnogi misle da nije stvaran

Bursaspor stadion Turska

Wales je izvukao bod kod Hrvatske u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Andrej Kramarić zabio je za Hrvatsku u 27. minuti, a Poljud je u posljednjim trenucima utakmice šokirao Nathan Broadhead, koji je zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Arhitektonsko čudo

U drugom kolu Hrvatska će igrati u Bursi protiv Turske od 20:45, koja je pobijedila 2:1 kod Armenije na startu kvalifikacija. Hrvatska će gostovati na arhitektonskom čudu od stadiona, Timsah Areni. Stadion je inspiriran izgledom krokodila, a ima kapacitet za oko 44 tisuće gledatelja. 

Sadržaj se učitava...

Zeleni krokodil

Krokodil je simbol turskog kluba Bursaspora, čiji je nadimak Yesil Timsahlar (zeleni krokodil). Stadion je otvoren prije osam godina, no na njemu se u posljednje vrijeme ne igra elitni nogomet jer je Bursaspor u trećoj ligi. Taj klub je 2010. bio prvak Turske.

Oslanjajući se na 4.374 kvadratnih metara zemljišta, stadion kapaciteta 43.877 ima dvije etaže i jednu platformu. Stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i FIFA-e. Stadion posjeduje 70 apartmana i 84 ulaza. Osiguran je i kapacitet za 207 invalidskih mjesta. Parking ima kapacitet za 1.551 vozilo i 256 autobusa.

Turski izbornik najavio paklenu atmosferu

''Utakmica s Hrvatskom bit će potpuno drukčija od one s Armenijom. Nećemo biti favoriti, ali naši će navijači biti uz nas, stadion će biti prepun i atmosfera će biti paklena. To će biti naša velika prednost. Kada su emocije uključene u reprezentativne utakmice, izvedba je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Bursaspora. Atmosfera u Bursi uvijek je sjajna i sigurno će biti poticajna za moje igrače. Bit će to drugačija utakmica'', rekao je Stefan Kuntz.