Crottenham poražen kod Liverpoola, Arsenal na vrhu lige

Engleska liga, luka modrć, Tottenham, niko kranjčar, Luka Modrić, Luka Modrić, Vatreni, Luka Modrić, luka modrć, bolnica

Nogometaši Arsenala pobijedili su Bolton 4:2 na svom Emiratesu u zaostaloj utakmici 2. kola Premiershipa i tako barem privremeno zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice.

U drugom susretu protiv Boltona u samo četiri dana "topnici" su zaostajali 0:2 već u 28. minuti utakmice.

Poveo je Bolton nakon nespretnog ispucavanja Gaëla Clichyja u vlastitom kaznenom prostoru loptu, kada je glavom za Tima Cahilla loptu spustio Kevin Davies, a Australac je s ruba peterca prizemnim udarcem matirao Manuela Almuniju. Na 2:0 za goste povećao je Matthew Taylor iz jedanaeetrca u 28. minuti koji je prethodno skrivio Denilson na Lee Chu-Youngu.

Ipak do poluvremena su "topnici" uspjeli smanjiti preko Tomaša Rosickog koji je iskoristio dodavanje Cesca Fabregesa i udarcem u desni gornji kut matirao Boltonovog vratara Jaaskelainena. U nastavku je momčad Arsenea Wengera uspjela doći do potpunog preokreta golovima Cesca Fabregasa i Thomasa Vermaelena. Prvo je Arsenalov kapetan svojim 11. ovosezonskim golom u 52. minuti izjednačio, da bi Thomas Vermaelen u 65. zabio iz neposredne blizine nakon što mu je Fabregasovo ubacivanje iz kuta glavom proslijedio Abou Diaby. Andrej Aršavin samo je potvrdio pobjedu domaćina u 85. minuti golom koji je Arsenalu donio barem privremeno skok s trećeg na čelno mjesto premierligaške ljestvice ispred Chelseaja, koji ima utakmicu manje.

Arsenal kao i Chelsea ima 48 bodova i gol razliku +34, ali je zbog više postignutih golova na vrhu Arsenal.

U redovima Arsenala hrvatski je reprezentativac Eduardo da Silva igrao do 2. minute sudačke nadoknade kada ga je zamijenio Theo Walcott, dok je s druge strane Ivan Klasnić ušao u igru kod Boltona u 81. minuti umjesto Lee Chung-Yonga.

U drugoj odigranoj utakmici, onoj zaostaloj iz 21. kola, Liverpool je s 2:0 na Anfieldu pobijedio Tottenham. Oba gola za "redse" zabio je Nizozemac Dirk Kuyt, prvi u 6. minuti, a drugi iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. Bili su to njegov šesti i sedmi ovosezonski prvenstveni gol.

Liverpool je bio konkretnija momčad iako je igrao bez ozlijeđenih Fernanda Torresa i Stevena Gerrarda, te je tako došao do važne pobjede u borbi s izravnim konkurentom u borbi za četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu prvaka.

vecernji.hr