ĆORIĆ "Ako uspijemo nećemo dizati euforiju, ali nećemo ni pasti u depresiju ako to ne učinimo"

Denis Ćorić
Hercegovina.info

HŠK Posušje suvereno grabi ka Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon što je odigrano 21. kolo, momčad s Mokrog Doca je vodeća i broji 46 bodova, osam više od prvih pratitelja TOŠK-a i Goražda. Posljednji susret Plavo-bijeli su odigrali u Hadžićima gdje su u tvrdoj utakmici minimalno slavili protiv Radnika rezultatom 0:1.

"Što se tiče posljednje utakmice, bio je to jedan tvrd i čvrst susret s obje strane bez puno pravih prilika. Mi smo možda imali dvije odlične prigode za pogodak, a Radnik jednu krajem prvog poluvremena. Posljednjih petnaest minuta smo dominirali i odnijeli smo zasluženo tri boda. No, i da je rezultat bio neriješen mogu reći kako i to ne bi bilo nezasluženo po Radnik. Ova tri boda nam daju na samopouzdanju, a pobjeda je dobra i radi kontinuiteta ovih posljednjih pet utakmica", kaže trener Posušja Denis Ćorić.

Premijer liga je sve bliže, do kraja je ostalo svega devet kola.

"Mi želimo nastaviti s dobrim igrama i uzeti što više bodova. Kako će to na kraju završiti vidjet ćemo. Ja ću kao trener tražiti maksimalno svih devet kola do kraja prvenstva. Svaku utakmicu ćemo ići 100 posto. Što se tiče Premijer lige, stalno se ponavljam. To je jedan veliki iskorak za klub. Mi se nismo ni u jednom trenutku opteretili s tim. Posušje se želi izgraditi u jedan pravi klub, ali ništa se ne može preko noći. Činjenica je da su nas ovi rezultati izbacili u prvi plan, ali mi ne 'letimo' i čvrsto smo na zemlji. Igramo iz utakmice u utakmicu pa gdje nas dragi Bog dovede. Na kraju sezone ćemo biti pametniji. Ako uspijemo nećemo dizati euforiju, ako pak ne, onda nećemo ni upasti u depresiju", ističe.

U 21 susret, Posušje je ostvarilo 14 pobjeda, 4 susreta su završena neodlučeno, dok su Posušaci poraženi u samo tri utakmice. Impresivna je i gol razlika 37:8.

"Niti u jednom trenutku nismo upali u crnu rupu. Ovo 21 kolo smo odigrali jako dobro. Ostali devet želimo samo uživati i nastaviti u istom ritmu. Statistika koju ste naveli svima nam je na ponos. Puno veći klubovi od Posušja upadnu nekad u seriju lošijih rezultata, ali mi eto nismo. Nadam se da će tako i ostati."

Rezultate Posušja prepoznao je i Boro Primorac koji je došao u posjet u ime Hajduka.

"Posušje osim s Hajdukom ima odlične odnose i s još nekim klubovima iz Hrvatske. Omladinska škola Posušja daje dosta dobrih mladih igrača. Brojni momci s Mokrog Doca odlaze u Zrinjski i Široki što je normalan put, oni odlaze u viši rang. Talenti su ovdje Bogom dani i naravno da mnogi žele suradnju s našim klubom", kazao je Ćorić za Hercegovina.info.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.