FOTO  Coca-Cola donijela atmosferu Brazila u dvoranu „Mirza Delibašić“

Trofej Svjetskog prvenstva u Sarajevu

... dvorani “Mirza Delibašić“. Nakon što je Trofej jučer u specijalno uređenom zrakoplovu stigao u Sarajevo, u prvim satima od otvorenja izložbe za javnost nekoliko tisuća radoznalih posjetitelja je vidjelo Trofej i ponijelo sa sobom fotografiju sa trofejem kao trajnu uspomenu na ovaj događaj.

"Iznimno nam je drago što je Trofej nakon dugotrajnih priprema konačno stigao u Sarajevo. Oduševljeni smo zainteresiranošću Sarajlija i sigurni smo da ćemo se lijepo družiti u ova dva dana", navela je Ana Kljaić Balenović, direktorica odnosa s javnošću i komunikacija za Hrvatsku i BiH Coca-Cole Adria te dodala da će Izložba danas trajati do 21 sat, dok će sutra svi zainteresirani Trofej moći vidjeti u periodu od 9 sati do 21 sat.

Brazilski ambijent posjetitelji su osjetili već na platou Skenderije, gdje im je dobrodošlicu zaželjela maskota Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, pasanac Fuleco. Pored toga nekoliko brazilskih trikova pokazali su i vješti žongleri, a ugođaj je upotpunila brazilska samba Sarajevo Drum Orchestra. Ljubitelji nogometa bez obzira na spol i godine zabavljali su se inovativnim igrama u interaktivnoj zoni te pogledali 3D film u hologram sobi.

Posebnu pažnju posjetilaca privukao je mega navijački transparent koji putuje u Brazil, a na koji su imali priliku da se potpišu, kao i da se fotografiraju na foto-zidu naših Zmajeva kao 12. igrač. Ljubitelji novih tehnologija svoje umijeće su mogli testirati na uređajima koji tek trebaju doći na bh. tržište zahvaljujući partneru projekta kompaniji SONY. „Pored konzola PlayStation 4, omogućili smo testiranje najnovijih smartphone uređaja Xperia i laptopa Vaio.

Kako bismo dio energije i atmosfere sa nogometnih terena donijeli u Skenderiju ustupili smo najnovije SONY BRAVIA televizore, putem kojih su prikazani najznačajniji povijesni trenuci s prethodnih Svjetskih nogometnih prvenstava, a tom smo prilikom ujedno i najavili novi BRAVIA asortiman koji će se uskoro pojaviti i na našem tržištu", rekao je Enis Šoškić, menadžer prodaje kompanije SONY za BiH, neskrivajući zadovoljstvo što je SONY dio ovog događaja.

Na dosad najdužoj turneji koja je počela 12. srpnja 2013. u Rio de Janeiru, Trofej će u devet mjeseci prijeći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Bosne i Hercegovine, nikad nisu imale priliku ugostiti FIFA-in trofej. Posebno dizajnirani zrakoplov kojim je ovaj najpoznatiji simbol nogometa jučer stigao u Bosnu i Hercegovinu u nedjelju nastavlja svoje putovanje prema Francuskoj.