FOTO  FIFA trofej Svjetskog nogometnog prvenstva stigao u Bosnu i Hercegovinu

Trofej Svjetskog prvenstva u Sarajevu

Time je započela trodnevna posjeta Bosni i Hercegovini u okviru turneje koju organizira Coca-Cola i koja obuhvata 90 zemalja. U samoj zračnoj luci je u prisustvu medija i gostiju iz sportskog, javnog i kulturnog života organiziran doček i prvo otkrivanje Trofeja, a ta je čast pripala Željku Komšiću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH i predstavniku FIFE gospodinu Pekki Odriozoli.

"Drago mi je što mogu biti dio događaja koji u BiH donosi dio dobre atmosfere i pozitivne energije Svjetskog nogometnog prvenstva, a posebno hvala našim Zmajevima, koji su sve nas Bosance i Hercegovce na najbolji način predstavili svijetu i učinili da se ponosimo što smo ove godine dio turnira koji će ujediniti svijet u ljubavi i strasti prema nogometu", istaknuo je Komšić u svom obraćanju, inače, jedini čovjek u Bosni i Hercegovini koji prema pravilima FIFE može da dotakne Trofej.

Ističući da je Coca-Cola u Bosni i Hercegovini dio privrede i društva već 39 godina, direktorica poslovanja kompanije The Coca-Cola Company za jugoistočnu Europu Lana Popović naglasila je da je posebno zadovoljna činjenicom kako je upravo ova kompanija omogućila da Trofej stigne u Bosnu i Hercegovinu.

«Coca-Cola i Bosna i Hercegovina imaju barem jednu zajedničku ljubav - nogomet! Ovaj događaj je naš poklon Bosancima i Hercegovcima, posebno onima koji neće otići u Brazil ove godine, a koji žele kroz ljubav prema nogometu doživjeti nezaboravno iskustvo i vidjeti željeni predmet milijuna igrača i navijača širom svijeta. Bilo bi zaista fantastično da u Brazilu BiH prođe grupnu fazu i u daljem natjecanju malo pomrsi račune svjetskim nogometnim velesilama. Uvjerena sam da će svi koji ovaj impozantni trofej vide uživo još glasnije navijati i bodriti bh. nogometaše», istakla je Popović.

Ambasador Turneje u Bosni i Hercegovini, nogometna legenda Predrag Pašić, koji je i sam sudjelovao na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Španjolskoj 1982, podsjetio je da je trenutak u kojem je veliki Pele poljubio ovaj isti trofej momenat u kojem se kao dječak odlučio baviti nogometom.

"Pozivam sve Bosance i Hercegovce da dožive nezaboravno iskustvo i osjete djelić atmosfere kakva će ove godine vladati u Brazilu, a siguran sam da će ova dvodnevna nogometna čarolija mnogim dječacima, ali i djevojčicama biti inspiracija da nogomet bude i njihov život kao što je moj!", poručio je Pašić, koji već dvije desetljećima uspješno vodi Školu nogometa «Bubamara», kroz koju je prošlo 12 tisuća mališana.

«Malo će bh. navijača ove godine putovati u daleki Brazil da bi uživo navijalo za reprezentaciju i sudjelovalo na tom svojevrsnom nogometnom festivalu. Nogomet je igra u kojoj je sve moguće i to je jedan od razloga zašto ga volimo. Coca-Cola je dovela Trofej u BiH prvi put, ali ćemo glasno i iz srca navijati za Zmajeve nadajući se da je moguće da ga zahvaljujući njima ovdje vidimo još jednom. Zadovoljstvo mi je pozvati sve navijače naše reprezentacije da dožive nešto nezaboravno i budu dio sadržaja kojima će postati i 12. igrač naše reprezentacije u Brazilu!», poručio je Elvedin Begić, predsjednik NSBiH/FSBiH.

Građani bh. FIFA-in trofej prvi put u povijesti moći će vidjeti u naredna dva dana u Dvorani «Mirza Delibašić» u Sarajevu. Izložba se za posjetioce otvara u petak 7. ožujka u 13 sati i traje do subote 8. ožujka do 21 sat. Sve zainteresirane na putu ka izloženom Trofeju očekuju brojni sadržaji koje neće ostaviti ravnodušnim ni djecu ni odrasle, te jedinstvene hologramske animacije kakve će prvi put biti predstavljene u našoj zemlji. Svi posjetioci kao trajnu uspomenu dobit će fotografiju s Trofejem.

Besplatne ulaznice za ovaj događaj mogu se osigurati putem portala www.kupikartu.ba, na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom.
Također, ulaznice se mogu preuzeti i ispred Dvorane «Mirza Delibašić» i u prodajnim objektima Sport Life-a širom Bosne i Hercegovine.

U tijeku ovog jedinstvenog dvodnevnog događaja partneri projekta "Kia" i "Centrotrans" omogućit će potpuno besplatan prijevoz do Dvorane "Mirza Delibašić" svim vlasnicima ulaznica. Sport life Adidas će svima pružiti priliku da se zabave i osvoje nagrade i popuste u Sport life prodajnim objektima.

O kompaniji The Coca-Cola Company
The Coca-Cola Company (NYSE: KO) najveći je svjetski proizvođač pića koji osvježava potrošače s više od 500 gaziranih i negaziranih robnih marki. Glavna je robna marka u portfelju naše kompanije Coca-Cola, najvrednija svjetska robna marka.

Inače, naš portfelj sadržava robne marke vrijedne 16 milijardi dolara, uključujući Diet Coke, Fantu, Sprite, Coca-Colu Zero, Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Georgiju i Del Valle. Najveći smo svjetski proizvođač gaziranih napitaka, gotovih kava i sokova. Zahvaljujući najvećem svjetskom sistemu za distribuciju pića, potrošači u više od dvjesto država uživaju u našim pićima jer proizvodimo više od 1,8 milijardi napitaka dnevno.

Uz trajnu je predanost izgradnji održivih zajednica naša kompanija usmjerena na inicijative koje smanjuju naš utjecaj na okoliš, podržavaju aktivan, zdrav život, stvaraju siguran radni okoliš za naše suradnike te poboljšavaju privredni razvoj zajednica u kojima poslujemo.

Sa svojim se partnerskim punionicama nalazimo u društvu deset najvećih privatnih poslodavaca s više od 700 000 suradnika. Za više podataka posjetite „Coca-Cola Journey" na e-stranici www.coca-colacompany.com, pratite nas na Twitteru (twitter.com/CocaColaCo) ili pogledajte naš blog „Coca-Cola Unbottled" na e-stranici www.coca-colablog.com.