ČISTKA NA RUJEVICI Jakiroviću odlaze kapetan i promašeno pojačanje, Nemanja Bilbija viđen na Kvarneru...

Sergej Jakirović Rijeka

Dva igrača, koji su bili standardni barem onda kada su bili zdravi, sigurno neće biti dio te nove, svi se nadaju preporođene Rijeke, pod paskom strogog, ali pravednog trenera, koji je Hrvatskoj najviše ostao upamćen kao vrlo uspješan strateg Gorice.

Kapetan momčadi s početka sezone, Haris Vučkić, vrlo je vjerojatno završio svoju avanturu u dresu Rijeke i svoj će nogometni kruh nastaviti zarađivati na dalekom Tajlandu, odnosno, Buriram Unitedu, čiji su mu navijači na društvenim mrežama već izrazili poruke dobrodošlice. Ova trenutno vodeća momčad prvenstva u posljednjih deset sezona sedam je puta osvajala nacionalni trofej, redoviti je sudionik azijske Lige prvaka, no bez većih uspjeha. Rijeka će u ovom poslu nešto i utržiti s obzirom na to da je Vučkić uoči ove sezone postao punopravni član Bijelih, pišu Sportske novosti.

Matej Vuk, 22-godišnji ofenzivni krilni igrač, svoje je prve ovosezonske pripreme počeo stotinjak kilometara južnije s momčadi Istre 1961. Još ljetos govorilo se o njegovom mogućem odlasku (Torino) iz Rijeke, zbog čega nije niti bio na pripremama u Kranjskoj Gori. Kako se posao izjalovio, izjalovila se i minutaža nekad potentnog igrača, koji nije dočekao pravu priliku u bijelom dresu, a ove je sezone skupio ravno jednu minutu u igri i to u posljednjem kolu polusezone, u onom debaklu na Rujevici protiv Dinama (2:7). Posao još nije formalno zgotovljen, ali sudeći prema svemu, još jedan odlazak s platne liste Damira Miškovića ne bi trebao biti upitan.

Na Rujevici, po svemu sudeći, ne računaju niti na Andresa Solana, desnog beka koji je prošle zime stigao u Rijeku kao nekadašnji igrač madridskog Atletica i koji je trebao biti dostojna zamjena Ivanu Tomečaku. Osim par bljeskova, Solano nije pokazao ništa zbog čega bi trebao ostati u Rijeci do kraja važećeg ugovora (2024.), možda su ga u tome spriječile i česte ozljede koje su ga udaljile s terena, dvije ovosezonske utakmice i svega 135 minuta u igri premalo su za ostanak na Kvarneru, pa tako njegovog imena nema na popisu igrača na pripremama.

”Čistka”, smanjivanje (pre)velikog rostera je počelo, spomenuti trojac sigurno neće biti jedini u rubrici odlasci, a do kraja tjedna svakako se očekuju i novosti u dolascima, ova Rijeka nasušno treba nove, svježe “krvi”, ali prije svega kvalitetu. Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, unatoč tome što je viđen na Kvarneru, navodno nije jedna od opcija...