Ćiro: Bolje sam plaćen i od izbornika Cariosa Queiroza!

Miroslav Ćiro Blažević legenda, Hajduk, Miroslav Ćiro Blažević legenda, kina, Miroslav Ćiro Blažević, Zdravko Mamić, Miroslav Ćiro Blažević, Dinamo, HNS, Miroslav Ćiro Blažević, Vlatko Marković, kriminal, Miroslav Ćiro Blažević, Ćiro, Severina
Naime, objavljeno je da su čelnici saveza, nakon što je Blažević sletio u Téhéran na pregovore s Mes Kermanom, donijeli odluku da u Iranu ne smije raditi trener stariji od 65 godina! Pa makar se zvao i Alex Ferguson ili Ćiro Blažević...

Pričate o Fergusonu, a on je u finalu Lige prvaka izgubio od 39-godišnjega Guardiole ,branio je u televizijskoj emisiji odluku jedan od čelnika saveza, što je izazvalo burne reakcije gledatelja.

Već je pobjednik

Kako je rampa uglednom hrvatskom treneru dobila izrazito negativan publicitet u javnost, iranski je savez brže-bolje odgodio primjenu ove odluke. Tako je Ćiro već postao pobjednikom u Iranu, iako još nije vodio niti jednu utakmicu. Šteta što nije bio te sreće kod Markovića prije koju godinu, kada se birao Kranjčarov nasljednik. Tada je Vlatko u startu prekrižio "trenera svih trenera" proglasivši ga prestarim.

Ćiro se javio jučer poslijepodne iz Kermana. Imao je svoju verziju priče...

Nije točno da je savez rekao da sam prestari! Njihova odluka da stariji od 65 ne mogu raditi u Iranu vrijedila je dok se ja nisam pojavio! Čim sam došao, oni su je ukinuli, objasnio je Blažević.

Kaže da se u Kermanu bori s vrućinom od 40 Celzijevih stupnjeva, a u ponedjeljak će biti predstavljen kao novi trener. Trening još nije vodio, kaže da je samo - dirigirao.

Ovo je savršena situacija za mene, samo ja mogu ovdje izdržati! Sad me čekaju tri teške utakmice u 12 dana, prva već sljedećeg petka u gostima. Optimist sam, momčad je solidna.

Spasio je Prištinu

A uvjeti?

Najbolji su još uvijek u Kini jer oni me još plaćaju. Međutim, u Iranu sam sigurno najbolje plaćeni trener, bolje čak i od izbornika Queiroza! Eto, u 70 i nekoj mlatim najbolje pare u životu, zaključio je Blažević.

Ugovor s Mes Kermanom vrijedi godinu dana, a poseban bonus dobit će plasira li se u azijsku Ligu prvaka. Ali, tko sad razmišlja o Ligi prvaka kada ima samo bod iz pet utakmica.

Ćiro je nekoliko puta u karijeri vodio bitke za ostanak. Sredinom '80-ih bio je heroj u Prištini, 2002. godine spasio je Osijek, a tri godine poslije u Švicarskoj ispao s Xamaxom... (VL)