Ćiro: Baždarević će napraviti uspjeh, ali u mjesecu limburgu

Miroslav Ćiro Blažević, SP Brazil, BIH-Nigerija, zadar, Miroslav Ćiro Blažević, nogomet, Miroslav Ćiro Blažević, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević legenda, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević, Igor Štimac, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Davor Šuker, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, Hrvatska, Miroslav Ćiro Blažević, Vatreni
"On je pravio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva i sedam dana, a onda je neupotrebljiv", rekao je Baždarević za Ćiru prije četiri godine, a Ćiro mu je tada uzvratio kako nije nikakav stručnjak.

"Čujem da se i on nekada kandidirao za izbornika reprezentacije BiH, i da bi navodno to opet uradio. Ako on to učini, i ako bude imao ikakvog izgleda, ja bih se onda vratio istog momenta da spasim bh. nogomet jer on bi ga uništio kao što je uništio sve klubove koje je vodio", kazao mu je tada Blažević. Baždarević se opet kandidirao, sada je i izabran, a treneru svih trenera to nije leglo.

"Baždarević će napraviti uspjeh, ali u mjesecu limburgu kada se majmuni budu šišali. Čovjek je došao bez ikakvih referenci i sigurno nitko pojma nema na osnovu čega je došao", kazao je Ćiro za SportSport.ba, a potom se osvrnuo i na one koje su ga izabrali, prenosi Goal.

"Ljudi u savezu su papci obični. Imali su Sliškovića i Štimca, ali na kraju izbornik je čovjek koji ništa nije mogao napraviti u jednom Sochauxu. Volio bih da me demantira, ali ja mu poručujem da radi, ako zna raditi, mada je bolje da ništa ne radi. Sjećam se Baždarevića još iz mog perioda, on je običan tračer", bez vrzmanja je Ćiro iznio svoj stav.

"Sve što mogu reći, ja ću i dalje biti veliki navijač Bosne i Hercegovine i to je sve", karatak je bio Faruk Hadžibegić, koji je iz utrke ispao u polufinalu. Milovan Rajevac ostao je u utrci do kraja.

"Ja sam vrlo dobro upoznat sa svojim trenerskim kvalitetama i bio sam uvjeren da mogu BiH odvesti na Evropsko prvenstvo, ali treba poštovati donesenu odluku. Bio sam svjestan da će domaći treneri biti u prednosti. Baždareviću želim sve najbolje i nadam se da će ostvariti što bolji uspjeh s reprezentacijom BiH", izjavio je Rajevac.

hms