Četiri razloga zašto je ostanak Horkaša odlična stvar za Zrinjski

Dinko Horkaš
HŠK Zrinjski

Dinko Horkaš i dalje ostaje na posudbi u Zrinjskom. Mladi vratar Dinama, produžio je posudbu s Plemićima do polusezone, a nakon prvog dijela prvenstva ponovno će se razgovarati o njegovu statusu.

Četiri su važna razloga zbog kojeg je ostanak Horkaša odlična stvar za Zrinjski.

Prvi je taj da je mladi Horkaš jako kvalitetan vratar. S 21 godinu pokazuje veliki talent i kvalitetu te mu se predviđa odlična budućnost. 

Drugi razlog je što se prvi vratar Zrinjskog Ivan Brkić, još uvijek nalazi u procesu oporavka od operacije te je sigurno kako mu treba još vremena da dostigne željenu formu.

Treći razlog je taj što Horkaš ulazi u kvotu igrača U-21 što je iznimno važno za propise NSBiH, a četvrti je razlog da Horkaš posjeduje dvojno državljanstvo te se ne vodi pod rubriku "stranci".

Dinko Horkaš

Horkaš do kraja godine u Zrinjskom

HŠK Zrinjski Mostar i GNK Dinamo Zagreb postigli su dogovor oko nove posudbe Dinka Horkaša, tako da će 21-godišnji vratar ostati u redovima Plemića još šest mjeseci…

Kaže 21-godišnji Horkaš kako je jako sretan što ostaje u Zrinjskom.

"Jako sam sretan ovakvim raspletom. Došao sam ovdje braniti i da se borim za svoju poziciju. Dati ću sve od sebe da se nametnem treneru i da opravdam povjerenje Zrinjskog koji mi je pružio razvoj ovdje. Čekaju nas utakmice u Europi, tako da je to bolje za mene nego negdje sjediti na klupi. Samo da je zdravlja, da nema ozlijeda i korone", kaže Horkaš za hercegovina.info.

Kako gledaš na to što te klub odlučio poslati na posudbu u Zrinjski, a ne primjerice u neki klub u HNL-u?

"Kada je stigao interes Zrinjskog, svi su mi govorili da je bolje se boriti u klubu za titulu nego za ostanak. Mogu sve riječi hvale reći za Zrinjski i sve ljude u klubu i oko kluba. Zaista sam odlično primljen."

Bilo je dosta promjena u kadru. Kakav Zrinjski možemo očekivati?

"Došlo je do rotacije nekoliko igrača, no to nije ništa strašno. Imamo dosta vremena da se uigramo te napadnemo u idućoj sezoni i naslov prvaka i Kup BiH i da što bolje odigramo u Europi. Moramo dati sve od sebe da gradu i navijačima ponovno donesemo titulu."

Pobjedom Lokomotive protiv Hajduka, tvoj Dinamo ponovno je prvak Hrvatske.

"Sretan sam što je Dinamo ponovno prvak i što je pokazao da je najbolji i najuspješniji klub u Hrvatskoj. Čuo sam se s dečkima i čestitao sam svima. Utakmica između Lokomotive i Hajduka, koja je Dinamu sinoć i matematički donijela titulu bila je uistinu odlična. I Lokomotiva je pokazala da se može nositi s najboljima i da su spremni za iskorak dalje. Kakve igre sad prikazuju, oni zaslužuju drugo mjesto. Imaju jako potentnu ekipu", rekao je Horkaš za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.