ČAPLJINSKI STOPER NA UDARU KRITIKA "Preskupo je plaćen za igre kakve prikazuje"

Josip Šutalo

Kriza u Ajaxu nastavljena je ranim ispadanjem iz nizozemskog kupa. Nogometni velikan danas zauzima peto mjesto prvenstvene ljestvice s 23 boda manje od vodećeg PSV-a, a od jučer ga nema niti u kupu iz kojeg ga je pobjedom 3:2 u drugom kolu natjecanja izbacio četvrtoligaš Hercules. Čapljinac Josip Šutalo ponovno je na udaru kritika, piše Index.

Hrvatskom nogometašu zamjera se posebno situacija iz završnice susreta u akciji koja je amaterima donijela prolazak u osminu finala natjecanja. Igrala se treća minuta sudačke nadoknade kad je 25-godišnji stoper Herculesa Mats Grotenbreg zabio za 3:2 nakon ubacivanja. U skoku s njim bio je Šutalo.

ESPN-ovi analitičari te nekadašnji nogometaši Kees Kwakman i Karim El Ahmadi komentirali su hrvatskog reprezentativca nakon susreta. Zamjerali su mu izgubljene lopte nakon kojih je četvrtoligaš znao zaprijetiti.

Kritiziraju ga stručnjaci

"Isto to radi i u prvenstvenim utakmicama. Puno puta smo to vidjeli", rekao je El Ahmadi, a Kwakman istaknuo da je Šutalo "doveden uz fanfare" i da je bio "skupo plaćen" za igre kakve prikazuje.

"Razumljivo je da vam je potrebno vrijeme prilagodbe i da je to vrijeme nekim igračima kraće, a nekima duže. Osim nekoliko izuzetaka koje smo mogli vidjeti proteklih tjedana, on ovako igra već šest mjeseci", rekao je Kwakman.

"Većinu stvari koje napravi, on napravi krivo. Meni je to nevjerojatno. Nije da mu se to dogodilo jednom ili dvaput, često mu se to događa", dodao je El Ahmadi, nekadašnji marokanski reprezentativac koji je s Feyenoordom slavio ligaški naslov i dva osvojena nizozemska kupa.