Čapljinci jesenski prvaci u južnoj skupini druge lige FBIH

Krajnji je rezultat mogao biti i uvjerljiviji jer su Čapljinci zapucali i penal a tijekom susreta stvorili su i  brojne prigode. Ovom pobjedom HNK Čapljina i kolo prije (u zadnjem kolu Čapljina sljedećeg vikenda gostuje  kod momčadi Soko iz Mostara) kraja osvojila jesenski naslov prvaka  jer  u ovom trenutku ima nedostižnih 6 bodova prednosti ispred pratitelja Sloge iz Uskoplja. Pred nekih stotinjak gledatelja Čapljina je posve nadigrala Tomislav čiji su igrači u početku bili „zapeli“ kao da im se radi o osvajanju naslova prvaka cijelog prvenstva.

No,brzim pogotkom Alena Čehajića, već u 4. minuti utakmice, Čapljina je dala do znanja da neće biti nikakvog opuštanja i da su im ovi bodovi jako potrebni za naslov jesenskog prvaka. Akcije i prigode Čapljine su se nastavile i nakon postignutog pogotka pa je ubrzo izboren i kazneni udarac (prekršaj nad Mahirom Bajrićem) kojeg je domaćem igraču Sabahudinu Jusufbašiću obranio vratar Tomislava Edin Ivković.

U prvom poluvremenu više nije bilo pogodaka, a napadi i premoć domaćih nastavili su se i u drugom dijelu pa se tek u 73.minuti u listu strijelaca upisao Jusufbašić i tako se iskupio za onaj  nerealizirani penal s početka utakmice. Tek što je ušao na teren u 85.minuti utakmice na 3:0 je povisio iskusni Damir Obad i tako otklonio sve dileme oko krajnjeg ishoda ovog susreta koji se inače igrao u idealnim uvjetima, po sunčanom vremenu i bez trunke vjetra. No,posjeta gledatelja mogla je biti i veća.



Za HNK ČAPLJINA nastupili su : Josić, Zubonja, Grbavac, Dodig (kap.), Kruškonja, Jurković, Husić, Čehajić, Musli, Bajrić i Jusufbašić a u drugom poluvremenu u igru su ušli još i Zubac, Remetić i Obad. Trener: Jusuf Čizmić

Za HNK TOMISLAV nastupili su: Ivković, Šimić, Pračić, A.Kovačević(kap.), S.Kovačević, Perković, Radoš, Mašić, Jurčević, Šarić i Tadić.Trener:Ilija Bagarić
Utakmicu je sudio Emir Spahalić(Mostar) a pomoćnici su bili Prce(Stolac) i Jelin(Mostar).

Frano Matić, VL | CAportal