Bundesligaši zainteresirani za Hercegovca Antu Prskala koji ih podsjeća na Joea Šimunića

Ante jepočeo igrati nogomet u SV Darmstadtu, ali je prije godinu i pol prešao u FC Carl Zeiss iz Jene, koja ima jednu od najboljih omladinskih nogometnih škola u Njemačkoj. Igra desnog braniča za U 17 momčad i jedan je od oslonaca momčadi, piše ekspresno.info.

Njegove igre nisu promakle trenerima koji svoje skaute šalje na utakmice u kojima nastupa ovaj mladi nogometaš.

Iako među najmlađima, Ante se ističe igrom i napretkom, pa je odnedavno prebačen u U 19 sastav Carl Zeissa: - Ante je napreduje velikim koracima i nije bez razloga dobio poziv u U 17 reprezentaciju Hrvatske izbornika Ivana Gudelja. To je veliko priznanje za naš klub. Jesenas su na prijateljskoj utakmici Njemačka - Hrvatska (1:3) zaigrala dva naša člana - Prskalo za Hrvatsku, a vratar Schmidt za Njemačku, izjavio je trener U 17 momčadi Carl Zeissa Georg Martin Leopold.
Još veće komplimente o Anti izrekao je skaut kluba Miroslav Jović, bivši igrač Energie Cottbus i grčkog Paoka, koji ga je zapazio u Darmstadtu i doveo u Jenu:
-Antu budno prati nekoliko bundesligaških klubova. Nastavi li kao do sada, neće biti čudno da jednom zaigra i za najbolju hrvatsku reprezentaciju, kaže Jović.

Za sada se Ante Prskalo nada pozivu braće Nike i Roberta Kovača u U 19 reprezentaciju Hrvatske koju braća odnedavno vodi. I oni su nekada počeli karijeru u Njemačkoj. Po igri i konstrukciji (visok 192 cm) Ante mnoge podsjeća na Josipa Šimunića, drugi ga uspoređuju sa Slavenom Bilićem.