BUDIMIR NAJAVIO HERCEGOVAČKI DERBI "Kvaliteti Zrinjskog možemo parirati jedino agresivnošću u igri"

MArijan Budimir
NK Široki Brijeg

Ovotjedno premijerligaško kolo zatvaraju zatvaraju Široki Brijeg i Zrinjski 74. velikim hercegovačkim derbijem u nedjelju na posuškom Mokrom Docu s početkom u 15:15 sati.

Utakmicu 17. kola najavili su šef stručnog stožera Marijan Budimir i lijevi bočni igrač Tomislav Dedić.

"Ovaj derbi protiv Zrinjskog je nama šesta utakmica u 18 dana i imamo veći broj utakmica od njih koji su igrali Europu i nije lako tako igrati. To vidimo i po njihovim rezultatima s obzirom na to da su ih i Velež i Zvijezda iznenadili. Igramo svaka tri dana i teško se dignuti zbog toga što rezultati nisu idealni u posljednje vrijeme. Moramo jako puno raditi na psihološkom i regeneracijskom aspektu", kazao je Budimir.

Šef struke Plavo-bijelih smatra kako je Zrinjski individualno daleko najbolja momčad u ligi s igračima koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu.

"To smo vidjeli u posljednjem ogledu s njima u Mostaru. Međutim, imaju određenih problema u organizaciji igre i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Možemo se prisjetiti da smo imali dobar pritisak u Mostaru kada smo smanjili rezultat i stvorili nekoliko dobrih prilika. Kako bi bili konkurentni Zrinjskom, moramo biti u fanatičnom raspoloženju za ovu utakmicu. Moramo dobivati duele i to će biti ključni segment u ovom susretu, a očekujemo i težak teren u Posušju. Njihovoj kvaliteti možemo parirati jedino agresivnošću u igri", istaknuo je Budimir.

Lijevi bočni igrač Tomislav Dadić naglasio je kako će momčad u ovom susretu dati svoj maksimum bez obzira na određeni umor zbog čestih putovanja i teških terena.

"Raspored je takav i ne možete birati mjesto,vrijeme i protivnika. Zrinjski je u kontinuitetu u posljednjih nekoliko sezona najbolja momčad u ovoj ligi. No, nemamo se što pribojavati bilo koga jer mi smo Široki Brijeg. Ovo je veliki klub u bh. nogometa, svjesni smo pritiska i krize rezultata, ali siguran sam kako ćemo dati maksimum za pobjedu", rekao je Dadić.

Glavni sudac na Mokrom Docu bit će Darko Gedžić iz Brčkog. Pomoćnici su Perica Maskaljević iz Donje Mahale i Moamer Čaušević iz Sarajeva