BRUNO PETKOVIĆ "Nedostaje mi Marko Livaja, ja bih napravio isto"

Bruno Petković
AFP

Iza hrvatske nogometne reprezentacije su dva turbulentna dana. Slučaj Livaja izazvao je mnoge podjele u Hrvatskoj, a reprezentacija usprkos tome mora nastaviti s pripremama pred polufinalni susret Lige nacija s Nizozemskom koji se odvija u srijedu, 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Na današnjoj konferenciji za medije novinarima su se obratili napadači Petar Musa i Bruno Petković. Izbornik Dalić nije u mogućnosti zamijeniti otpalog Livaju, pa se tako u vrhu napada našlo jedno ime manje. Napadački dvojac sada konkurira za mjesto udarne igle, prenose Sportske novosti.

- Svaki igrač ovdje nada se igrati u prvih 11, no to nije na nama, o tome odlučuje izbornik - kazao je Musa.

Petković je na pitanje nada li se startu rekao:

- Tu smo zbog interesa reprezentacije, osobne interese držimo u klubovima, želimo napraviti povijesni rezultat za Hrvatsku, koji možda nije mjerljiv sa Svjetskim prvenstvom, ali je golem.

Musa je zadovoljan u Benfici.

- Jako sam sretan svojim igrama.

Atmosfera u reprezentaciji je, kaže Musa, dobra:

- Atmosfera je super od prvog dana, uživamo na treninzima, tu smo da igramo nogomet i da se pripremimo što bolje za polufinale - kazao je Musa.

Petković je govorio u kakvoj je formi:

- Nakon dvije ozljedice doveo sam se u optimalno stanje da mogu pomoći reprezentaciji, zadovoljan sam formom.

O transferu o Trabzonspor je rekao:

- Ništa nije dogovoreno, nisam o tome s njima ni pričao, sve u svoje vrijeme.

Niste u kontaktu s Bjelicom?

- Trenutačno sam u kontaktu sa Zlatkom Dalićem.

O Nizozemskoj je Petković kazao:

- Znam igrače koji za njih igraju, ali tek ćemo napraviti detalju analizu.

Francuska je deklasirala Nizozemcem, je li to primjer za pobjedu?

- Čeka nas drugačija utakmica. Gledao sam taj susret napreskokce, no čeka nas totalno drugačije okruženje, Nizozemska će biti puno bolja, ali Hrvatska je spreman na to. Ne bih izdvajao njihove pojedince, za njih je SP možda bio neuspjeh jer imali su u skupini najlakši raspored, ali naletjeli su na Argentinu. O njihovim individualcima ne bih govorio.

Kako se uklopio Beljo?

- Ne treba se dokazivati, jako je talentiran i perspektivan, pomaže mu iskustvo u Njemačkoj, razvija se da bude uzdanica A reprezentacije.

Bruno Petković je jako dobar prijatelj s Markom Livajom, nedostaje li mu što ga nema ovdje u reprezentaciji?

- Naravno da da. Marko i ja samo jako dobri već duže vrijeme i normalno da takav igrač fali. Manje više se provlačilo i pisalo o svemu tome što se dogodilo, pokušajmo to staviti iza sebe što prije. Za dobrobit Marka, za dobrobit reprezentacija i za dobrobit odnosa što novinari provlače između sjever i juga, između navijača i onih koji to nisu a rade neke stvari, da sve ostavimo iza sebe i idemo naprijed.

Što bi on napravio na Livajinom mjestu?

- Iskreno, ne vjerujem da bi reakcija bila puno drugačije u smislu što bih osobi koja se ponaša tako ružno i nepristojno rekao da napusti tribine. Slična bi reakcija bila i moja. Osobna je, pak, stvar što ti se nekad nakupi, dosta toga. Kao i u svim drugim poslovima i u nogometu ima puno nepravdi koje nekad trebaš otrpjeti. Međutim, nekad kad ti se nakupi ako nisi to u mogućnosti, doneseš odluku kakva je u ovom trenutku, mislim, ispravna za njega. To moramo poštovati jer to je njegova osobna odluka. Marko je jedan od jako bitnih igrača reprezentacije i sigurno da ga očekujemo u budućnosti.