BROTNJO NIJE USPIO IZBORITI PRVU LIGU Travničani se na kraju veselili, zbog nereda na Barama ispražnjene tribine

Brotnjo Travnik
HNK BROTNJO

U Čitluku je Brotnjo dočekao Travnik u uzvratnoj utakmici playoffa za Prvu ligu FBiH. Prvi susret u Travniku završen je pobjedom Travničana rezultatom 1:0, a revanš u Čitluku okončan je rezultatom 1:1. Travnik je sa ukupnih 2:1 izborio povratak u viši rang.

Utakmica je počela borbeno i oprezno s obje strane. Prva prilika dogodila se u 15. minuti kada je Gaši pokušao za domaćine. U 20. minuti Čatić je pokušao za goste, a dvije minute kasnije i Vujica, no bez promjene rezultata. U 30. minuti Mašić je doveo Travnik u vodstvo od 1:0.

U 39. minuti Brotnjo je imao veliku priliku za izjednačenje, ali lopta je otišla pored gola. Fazlić je promašio veliku šansu za goste u 44. minuti. Petar Milićević izjednačio je na 1:1 u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je u 55. minuti kada je Čatić pokušao za goste, ali obrana Brotnja je blokirala udarac. U 71. minuti došlo je do nemilih scena na tribinama, nakon čega je sudac Tabak prekinuo utakmicu. Nakon kraćeg prekida tribine su se ispraznile, a meč je nastavljen.

U 83. minuti Džinović je imao šansu za goste. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a Travnik je s ukupnih 2:1 izborio povratak u Prvu ligu FBiH sljdeće sezone.

HNK Brotnjo:

Džidić
Soldo
Milićević M.
Milićević P.
Ćorić
Ereiz
Ljubić
Mijatović
Babić
Gaši
Prskalo
NK Travnik:

Mujezinović
Smajić
Obradović
Fazlić
Mašić
Čatić
Žuljević
Mehić
Bajo
Vujica
Rosić