BRANKO KARAČIĆ PREDSTAVLJEN U HŠK POSUŠJE "Dat ću cijeloga sebe za cilj, a ovo će biti moj prvi zadatak"

Branko Karačić
HŠK Posušje

Nakon rastanka s Goranom Granićem, u HŠK Posušje brzo su reagirali i pronašli novog trenera. Na Mokrom Docu danas je tako predstavjen iskusni hrvatski stručnjak Branko Karačić kojem Premijer liga BiH nije nepoznanica s obzirom da je ranije vodio Široki Brijeg i Zrinjski.

Karačić je rekao kako je počašćen pozivom, ali da je pred njim jedan važan zadatak.

"Poziv me iznenadio, ali ovo je na jedan način ugodan poziv. Nakon tri ili četiri razgovora tijekom jučerašnjeg dana, prihvatio sam poziv HŠK Posušje. Znamo, a znate i vi bolje od mene da je Posušje u jednom negativnim nizu. Moj prvi zadatak je da od mojih suradnika, igrača i svih ljubitelja nogometa ovdje doznam zbog čega je Posušje drastično promijenilo svoj izgled od jeseni i dobrih igara, pa do ovih proljetnih igara. Saznavanje istinitih činjenica moj je prvi zadatak".

On je istaknuo kako će dati cijeloga sebe za ciljeve zbog kojih ga je uprava kluba s Mokrog Doca i angažirala.

"Ja sam trener koji vrlo dobro poznaje situaciju, bio sam u klubovima u BiH i vjerujem da mogu napraviti i u HŠK Posušje rezultat koji će zadovoljiti ljude koji rukovode klubom. Zahvaljujem se ljudima iz kluba što su se među brojnim kandidatima odlučili za mene. Budite sigurni da ću dati cijeloga sebe da ostvarimo one rezultatske ciljeve koji su stavljeni pred mene."

Oduševljen je onim što je vidio u Posušju.

"Najviše sam iznenađen infrastrukturom, koja je na vrlo visokoj razini. U BiH toliko klubova nema toliko kvalitetnu infrastrukturu. Široki Brijeg i Posušje su putokaz i to dokazuje da su ljudi koji vode klub na pravom putu i da danas-sutra mladići koji cjelodnevno treniraju na ovim terenima i imaju dobre uvjete, preuzmu ulogu i budu standardni prvotimci HŠK Posušje.

Igračima je potrebno vratiti samopouzdanje.

"To je moj najveći upitnik. Gledao sam kompletno dvije ili tri utakmice iz jesenskog dijela prvenstva i vidio sam kolektiv, zajedništvo, želju, agresivnost i to je viđeno u jesenskom djelu. U proljetnom djelu takvu igru nisam vidio. Moja stvar je stoga što prije saznati koji su razlozi za to. Mjerilo mi je svlačionica i igrači koje treniram. Moram ih uvjeriti da ni u kojem trenutku ne smiju gubiti samopouzdanje, ako se ono izgubi to je jedan veliki problem. Nisu ti igrači zaboravili igrati, ali sigurno je da postoji problem. Velika je razlika u igrama između jeseni i proljeća i to se vidi na rezultatima. Vjerujem da ću sa svojim suradnicima, a prvenstveno s igračima doći do cilja zbog kojeg sam doveden."

Straha nema uz sav respekt prema svima.

"Bilo bi dobro da sam ja sudjelovao u selekciji igrača, da sam proveo kompletne pripreme, međutim što je tu je. Uz poštovanje svakog protivnika, ja se ne bojim. Idući protivnik je Igman u Konjicu. Smatram da smo mi u toj utakmici pod jednim manjim pritiskom iako svaka utakmica nosi pritisak. Oni mogu puno više izgubiti nego što mogu dobiti, a mi možemo puno više dobiti."

Pozitivan niz od nekoliko utakmica može sve pokrenuti.

"Zrinjski dominira, Široki Brijeg je tu iza njih. Jedno Sarajevo, jedan Željezničar imaju velike probleme. Između većine klubova razlika je samo u nijansama i po kvaliteti i po rezultatima i bodovnoj razlici. Svaka ekipa koja napravi jednu seriju od dva ili tri pozitivna rezultata u velikoj je prednosti naspram ostalih klubova. Tako vas s druge strane negativan rezultat može dovesti u probleme kao što je HŠK Posušje ovog proljeća dovelo", kazao je Karačić.