BRANKO KARAČIĆ "Da ne vjerujem ne bih ni dolazio. Navijači, ali i igrači moraju nešto shvatiti"

Branko Karačić
HŠK Posušje

Nogometaše HŠK Posušje sutra očekuje važna utakmica u borbi za ostanak u Premijer ligi kada gostuju kod posljednje momčadi prvenstva Igmana iz Konjica. Plavo-bijeli će na Gradskom stadionu u Konjicu nastojati prekinuti negativan niz koji imaju cijelo proljeće, dok se momčad Husrefa Musemića mora "vaditi" doslovno u svakoj utakmici, naročito u onima na lošem terenu.

U Konjicu će svoj debi na klupi HŠK Posušje imati Branko Karačić koji je na klupi naslijedio Gorana Granića.

"Svaki dan saznajem vrijednosti i kvalitete, ali i slabosti svoje ekipe. Ovdje sam došao s vjerom da igrači posjeduju kvalitetu i da će sa svojim igrama u ovih deset utakmica ostvariti onaj cilj s kojim sam ja i došao, a to je prvenstveno da ostanemo u ligi. Znamo da će biti vrlo teško, međutim da ne vjerujem u cilj, mislim da ne bi ni došao", rekao je Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Igman je "tvrd orah".

"Idemo kod vrlo kvalitetnog protivnika, s jednim vrlo dobrim trenerom, s igračkim kadrom koji je puno kvalitetniji nego u jesenjem djelu. Idemo u Konjic s ciljem da budemo kompaktni, stabilni, homogeni, da znamo reagirati u svakom trenutku, na svakom djelu terena u bilo kojoj trećini, ali i s jednom vjerom da možemo s ovom utakmicom dobiti veće samopouzdanje i da se približimo cilju, a to je što prije riješiti velike neugodnosti".

Branko Karačić

Kako se god utakmica završila, stvari su daleko od gotovih.

"Ova utakmica sigurno neće donijeti rješavanje prvenstva, međutim moramo imati samopouzdanje s vjerom da možemo napraviti velike stvari u Konjicu protiv Igmana bez obzira na kvalitetu protivnika".

Karačiću su svi igrači na dispoziciji.

"Zdravstveno stanje u ekipi je jako dobro. Svi igrači su spremni za ovu vrlo važnu utakmicu, ali i za svih idućih deset. Vjerujem da ćemo pokazati jednu hrabrost i odlučnost te uvidjeti što im donosi ova utakmica, kako bi svi bili sretni s konačnim rezultatom u Konjicu".

Pobjeda donosi puno toga.

"Niz negativnih rezultata donosi gubitak samopouzdanja. Dobar rezultat koji očekujem sutra u Konjicu sigurno da će vratiti vjeru igračima da nisu zaboravili igrati nogomet. Sigurno da moramo iskazati spremnost, ne bježati od svih situacija koje nas čekaju, od duela do hrabrosti. Pozitivan rezultat zaboravlja sve loše igre".

Kada je riječ o sastavu, Karačić je istaknuo kako neće puno mijenjati.

"Neće biti velikih promjena. Prijašnji trener, kao i ja sada kao šef stručnog stožera, morali smo razmišljati o pravilu dva mlada igrača i na koju poziciju ih staviti. Očekujem jednu hrabriju igru moje ekipe nego je to bilo do sada".

Poslao je poruku navijačima, ali i svojim igračima.

"Očekujem da budu podrška kao i u većini dosadašnjih utakmica. Isto tako moraju razumjeti igrače kada prezentiraju lošiju partiju. Jednako tako igrači moraju shvatiti da moraju ostaviti srce na terenu, pa i ako bude u tom slučaju negativan rezultat navijači neće biti razočarani sa svojim pristupom. On mora biti na visokoj razini, ipak su oni profesionalci. Mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Ako nemamo hrabrosti, motivacije i borbenosti, ne možemo se baviti ovim poslom", kazao je Branko Karačić.

Kapetan Dominik Begić nada se kako će se iz Konjica vratiti neporaženi.

Branko Karačić

"Igman je iskusna i kvalitetna ekipa s iskusnim i dobrim trenerom. Očekuje nas teško gostovanje, ali mislim da smo ih analizirali kvalitetno. Pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i nadam se vratiti se barem s bodom kući".

Pozvao je navijače na strpljenje.

"Nitko nije očekivao ovako loš start na početku proljetnog dijela. Došao je novi trener. Polako se privikavamo na njegove zadatke. Očekujem da se vratimo s pozitivnim rezultatom i krenuti s nekom boljom serijom. Navijače molim za malo strpljenja i mislim da će doći bolji rezultati."

Utakmica između Igmana i Posušja igra se sutra (subota 1. travanj) s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Konjicu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.