BORBA SE NASTAVLJA Izvršni odbor Dinama okrenuo leđa Mamiću, Krešimir Antolić ostaje u Upravi

Zdravko Mamić
hercegovina.info

Krešimir Antolić ostaje član Uprave Dinama! Izvršni odbor kluba na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem nije prihvatio odluku Skupštine, te je tako zasada poražena struja koja se kolokvijalno nazvala ‘strujom Zdravka Mamića‘. Da vas podsjetimo, prije neki dan Dinamova Skupština je izglasala razrješenje Krešimira Antolića, ali tu odluku je trebao provesti Izvršni odbor jer on imenuje i razrješava Upravu. No Dinamov IO se oglušio o zahtjevu sebi inače nadređenog klupskog tijela, javljaju Sportske novosti.

Kako kažu naši izvori, Za ostanak Antolića u Upravi glasovali su predsjednik Mirko Barišić, Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ante Todorić i Vladimir Gašparović, dakle sedmorica od

trinaestorice članova Izvšnog odbora, Heinz Truskaller od kojeg je očekivalo da će također glasovati za ostanak Antolića ostao je suzdržan. Ostali članovi Damir Zorić, Marijan Primorac, Ivo Šušak, Adolf Kožul i Duško Ljuština uopće nisu glasovali jer su držali da su oni sve već rekli glasovanjem na Skupštini. Dakle, oni koji su bili za smjenu Antolića nisu niti glasovali na današnjem sastanku Izvršnog odbora.

Opet je bilo burno kao i na Skupštini, ali ovoga puta nije bilo prostakluka i vrijeđanja, pa je barem u tom segmetnu vidljiv napredak. Najglasniji u tezi da se mora smijeniti Antolić bio je Damir Zorić, koji navodno ima obećanje Zdravka Mamića da će postati predsjednik kluba ili profesionalni predsjednik Uprave. Kažu izvori da je Antolićevu smjenu glasnu podupirao i Miroslav Rožić, inače član predsjednik Nadzornog odbora koji nema pravo glasa na Izvršnom odboru.

Tako je eto zasada završen prvi dio borbe za prevlast u Dinamu, ovoga puta porazom struje Zdravka Mamića. Naravno, sve se opet može promijeniti u ožujku slijedeće godine, kad je na rasporedu izborna Skupština koja može razriješiti Izvršni odbor. Međutim, struja koja ne želi da Zdravko Mamić ima bilo kakav utjecaj u Dinamo pokrenula je postupak za utvrđivanjem legalnosti Dinamove Skupštine koja je prije neki dan izglasale nepovjerenje Antoliću.

Po mišljenju te struje ta Skupština ne može biti legalna jer je na njoj bilo prijetnji, prije nje bilo je SMS poruka i telefonskog zastrašivanja skupštinara. Navodno, barem tako sugeriraju naši izvori, postoje video i tonski zapisi... Također, u klub je pozvana i Sportska inspekcija... Dakle, sad se loptice prebacuju na igralište - prava. Dosta će posla sad imati pravnici, odvjetnici.

Trakavica s upravljanjem u Dinamu se nastavlja. Međutim, kažu nam naši izvori iz vrha kluba kako se plaše da ta trakavica neće dobro završiti za bilo koga iz obje struje. Niti za ona koja se personalizira u liku Krešimiru Antoliću, niti za onu koja je sklona Zdravku Mamiću. Predviđanja idu za tim da bi nakon svega i posvemašnje krize upravljanja u plavom klubu Grad Zagreb mogao postaviti - prinudnu Upravu. Neki lak misle da bi to i bilo jedino rješenje da se riješe svi problemi koji su u upravljačkom smislu zadesili Dinamo.

Sad će naravno biti zanimljivo vidjeti kako će dalje funkcionirati ZG-klub, kako će se ta priča reflektirati na skorašnji prijelazni rok. Uglavnom, zasada struja koja želi da se s Dinamom upravlja iz Zagreba, a ne iz susjedne države pobjednik. No, sad se čeka i Gradski ured za opću upravu, tijelo nadležno za verifikaciju prošle Skupštine, čeka se pravorijek Sportske inspekcije... Nekako nam se čini da je ova Dinamova priča daleko od svršetka.

Krešimir Antolić je u Dinamu od 2013. godine

Krešimir Antolić je u Dinamo stigao 2013. godine na poziciju direktora sigurnosti. Prije toga radio je u Ministarstvu unutarnjih poslova. Unutar MUP-a je promijenio nekoliko funkcija, a posljednja koju je imao u toj instituciji je ona načelnika Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke gdje je označen kao jedan od najperspektivnijih kadrova koji je prošao i međunarodnu izobrazbu. U Upravu klubu u kojoj su predsjednica Vlatka Peras i Amra Peternel ušao je 2016. godine i postao je zapravo prvi operativac kluba.