Borac u Čitluku pobijedio Široki Brijeg i jednom nogom zakoračio u finale

Široki Brijeg Borac
Antonio Slišković/NK Široki Brijeg

U prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši Širokog Brijega danas su na stadionu Bare u Čitluku dočekali banjalučki Borac. Slavili su gosti na kraju rezultatom 1:3 i tako jednom nogom zakoračili u finale. Strijelci za goste bili su Blagaić, Jokić i Vuković, dok je jedini pogodak za Široki Brijeg postigao Petar Mišić.

Trener Širokog Brijega Dino Skender na teren je danas od prve minute poslao momčad u sljedećem sastav:  Bender, Pranjić, Matić, Mašić, Marin, Ćavar, Prusina, Kuprešak, Kpan, Chinedu, Mamić.

S druge strane Vinko Marinović na teren je poslao momčad u sastavu:  Milošević, Kvržić, Ćelić, Jokić, Subić, Terzić, Fićović, Kulašin, Blagaić, Vuković, Marčetić.

Široki Brijeg Borac

Nakon prvog poluvremena gosti iz Banja Luke imaju uvjerljivu prednost od 0:2.

Poveo je Borac iz prve prave prilike u 20. minuti. Asistent je bio Kvržić koji je lijepo dodao do Jakova Blagaića, a on iz neposredne blizine pogađa mrežu svoje nekadašnje momčadi.

Tri minute kasnije mogao je Široki Brijeg do poravnanja. Pucao je najprije Mamić, a njegov udarac brani Milošević, na odbijanac je natrčao Mihael Kuprešak, no i njegov udarac brani vratar gostiju. Naposljetku je pucao i Chinedu, ali mreža Borca ostaje netaknuta.

U 29. minuti Borac je udvostručio svoje vodstvo.

Ubacio je iz slobodnog udarca danas raspoloženi Jakov Blagaić, a najviši u skoku je bio Jokić koji glavom matira Bendera.

U 43. minuti odlično je pucao za Široki Brijeg Mihael Kuprešak, no njegov udarac odlazi tik uz vratnicu.

Prvi su u nastavku zaprijetili domaći. Pokušao je Mamić glavom, ali nije bilo preciznosti.

U 53. minuti nakon ubačaja Ćavara iz slobodnog udarca stopostotnu priliku imao je Chinedu koji s dva metra nije uspio glavom pospremiti loptu u mrežu.

U 61. minuti novi pogodak za goste. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio David Vuković. 

Pet minuta kasnije nova prilika za Borac. Pucao je Kulašin, ali ovaj put njegov udarac zaustavlja Bender.

U 67. minuti pucao je Petar Mišić, no obrana Borca odbija njegov udarac u korner.

Široki Brijeg Borac

No, zato Mišić dvije minute kasnije pogađa mrežu. Ubacio je Bagarić na drugu vratnicu, Mamić sjajno glavom odložio za Mišića koji iz prve pogađa za smanjenje rezultata na 1:3.

U nekoliko navrata sudac Kazlagić je naljutio domaće navijače svojim odlukama. U izglednoj situaciji je u 81. minuti bio Mamić, no Kazlagić je svirao prekršaj u napadu. Na prvu bismo rekli da je pogriješio. 

Pet minuta kasnije pokušao je još jednom Mišić, no lopta odlazi pokraj vrata.

U 89. minuti velika prilika za Borac. Jurilj je asistirao Čaviću, a ovaj ne uspijeva pogoditi s nekoliko metara. U sudačkoj nadoknadi još jednom su mogli gosti do četvrtog pogotka. Sada je Vranješ dodao do Jurilja, no njegov udarac brani Bender. Mogao je Jurilj samo vratiti loptu Vranješu koji je bio u boljoj poziciji, no bio je sebičan napadač Borca.

Borac pred uzvrat u Banjoj Luci ima veliku prednost.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.