VIDEO  Borac pobjedom nad Veležom učvrstio trenutnu poziciju

FK Borac i FK Velež
FK Borac

Nogometaši Borca pobijedili su Velež rezultatom 2:0 u derbi susretu 21. kola m:tel Premijer lige i učvrstili su se na poziciji koja vodi u Europu naredne sezone.

Banjalučani su se nametnuli od starta susreta i bili su bolji rival, a najveća opasnost po gol 'Rođenih' bio je Meleg koji je prijetio u nekoliko navrata. Ipak, najveću šansu domaći tim je propustio u 30. minuti, piše Klix.

Ćorić je probio po desnoj strani, ubacio za Lukića koji sa svega dva metra i to neometan, nije uspio poslati loptu u mrežu.

Sadržaj se učitava...

U prvim minutama nastavka Velež je bio mnogo aktivniji nego što je bio u prvom poluvremenu, ali ponovno je Borac prvi prijetio. U 58. minuti Borac je stigao do vodstva. Meleg je šutirao sa 25 metara i pogodio i to nakon što je golman Bogdanović loše reagirao. Lopta je odskočila ispred njega i završila u golu za 1:0.

Rođeni su najbolju šansu za izjednačenje imali u 77. minuti kada je udarac Anđušića obranio Ćetković, a trijumf domaćih ovjerio je Cvijanović samo dvije minute kasnije. Borac će u narednom kolu gostovati Sarajevu, dok je Velež domaćin Tuzla Cityju.