VIDEO  Borac i Zrinjski remizirali u Banja Luci

Stadion HŠK Zrinjski, FK Borac
Mondo.ba

U okviru 25. kola Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog i Borca danas su u Banja Luci remizirali odigravši utakmicu rezultatom 1:1.

U samom uvodu utakmice vidjeli smo jednu spornu situaciju. Ćorić je u svom kaznenom prostoru srušio igrača Zrinjskog Ivana Jukića, no sudac Grbić je pokazao da se igra dalje.

Do vodstva prvi dolaze domaći. Igrala se 19. minuta kada je Meleg odlično uposlio Ayaza, ovaj sjajno šalje povratni pas za Lukića koji pogađa mrežu Mostaraca. Bila je to jako uistinu lijepa akcija Borca.

Pokušao je u 24. minuti sjajno Bilbija glavom, ali lopta odlazi tik uz vratnicu. 

No, zato samo dvije minute kasnije Zrinjski dolazi do poravnanja. Ubacio je Ćorluka, lopta dolazi do Jukića koji pogađa mrežu. Loše je tu reagirao vratar domaćih Nikola Četković, a ni Dino Ćorić nije uspio spasiti svoju mrežu.

Mogao je Zrinjski do vodstva u 38. minuti. Sjajno je glavom Tičinović spustio loptu za Jukića koji je pucao, a lopta pogađa vratnicu. 

U nastavku smo vidjeli inicijativu Zrinjskog. Pokušali su 'Plemići' preko Jankovića, Bašića, Savića, Ćorluke, ali mreža je mirovala. Za Borac je u 67. minuti pokušao Ajaz, ali je njegova lopta otišla pokraj vrata. 

U 70. minuti crveni karton je dobio pomoćni trener Zrinjskog. Nakon prigovora crveni karton mu je pokazao danas pogubljeni sudac Grbić, čije će se suđenje sigurno analizirati u narednim danima. Borac je danas napravio svega tri prekršaja, a Zrinjski čak 22.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao te su Borac i Zrinjski podijelili bodove. S obzirom da su Tuzla City i Radnik remizirali odigravši 3:3, Zrinjski je zadržao prednost od 19 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore