BOMBA IZ VELEŽA Direktor Džemil Šoše podnio ostavku zbog koketiranja uprave kluba i SDA

Džemil Šoše FK Velež direktor
hercegovina.info

Kako ekskluzivno saznaje SportSport.ba, direktor FK Velež Džemil Šoše podnio je sinoć ostavku Upravnom odboru nakon silnih pritisaka koje ima već duže razdoblje.

Sve je nekako počelo od priprema Mostaraca u Turskoj gdje je Šoše s ostalim čelnicima između ostalih obavio sastanak s predsjednikom NS BiH Vicom Zeljkovićem. Sve se dogodilo u veljači ove godine.

Šoše se nije libio za Rođene 'poturiti' leđa u mnogim situacijama, zbog mukotrpnog rada 24 sata imao je i određene zdravstvene probleme, a Upravni odbor FK Velež prije par dana obavio je razgovor i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Vijest je obavljena na službenoj stranici Stranke demokratske akcije, a govorilo se o infrastrukturnim projektima na stadionu Rođeni, te obilježavanju 100 godina postojanja kluba.

Naišlo je to na veliki broj komentara navijača Veleža, ali i ostale javnosti, što ambiciozni Šoše prema saznanjima Sportsport.ba nije mogao trpiti.

Šoše je skoro pet godina direktor FK Velež i u njegovom razdoblju Rođeni bilježe povijesne uspjehe, pa je mladi direktor dobio brojne pohvale.

Velež je u njegovom prvom mandatu izborio plasman u Premijer ligu, a zatim je sjajne igre i put do plasmana u Europu zaustavila korona, odnosno prekid sezone.

Rođeni na tome nisu stali, mladi direktor uz ostalo rukovodstvo kluba podigao je ljestvicu na još veći nivo, pa je Velež u narednoj sezoni izborio Europu.