Blaž Slišković: Hrvatska će teško slaviti usred Beograda

"Bez obzira što Srbija gotovo nema nikakvih šansa za plasman na SP njihovo rivalstvo s Hrvatskom je veliko. U derbijima nikada nema favorita. Srbija će imati snažan motiv da svlada ljutog rivala na Marakani i tako se donekle iskupi za loše igre i rezultate u kvalifikacijama", rekao je.

"Štimac će igrati ponajprije da ne izgubi. Naravno, ako se selekciji Igora Štimca ukaže prilika tražit će i pobjedu. Međutim, teško je vjerovati da će Hrvatska slaviti usred Beograda", dodao je bivši izborni bih reprezentacije u razgovoru za AA.

Smatra kako Vatreni ne mogu izbjeći dodatne kvalifikacije...

"Hrvatska će svoju priliku za odlazak u Brazil tražiti kroz dodatne kvalifikacije. U biti, ukoliko Hrvatska pobjedi u Beogradu sve će ovisiti o susretu Belgija - Škotska. Ako Škoti iznenadili, onda bi Hrvatska i kao prva iz grupe mogla u Brazil."

"Koga bi izdvojio iz Štimčeve momčadi? Modrić je pokazao da je veliki igrač i u Tottenhamu i u Realu. Nije mu lako, ali se ustalio u momčadi i to je za svaki respekt. On je vrhunski igrač koji ima jednu jedinu manu, a to je fizička predispozicija. Ipak, on je neutralizira pametnom igrom i jednostavnošću. Da je Luka malo fizički robusniji bio bi jedan od najboljih nogometaša svijeta".

BiH treba pobjeda protiv Slovačke...

"Očekujem pobjedu u petak u Zenici. Bosna i Hercegovina u ovom trenutku kvalitetnija je od Slovačke. Naši igrači imaju veliki motiv, jer pobjeda bi nam uvelike otvorila vrata Brazila. Uz kvalitetu i fantastičnu podrška sa tribina ne sumnjam u naš uspjeh."

AA