Blamaža Hajduka u polufinalu Kupa

rnk split
Zbog povišene temperature iz sastava Hajduka je u posljednji trenutak ispao Marko Futacs. Umjesto njega zaigrao je Franck Ohandza koji je imao i prvu priliku u četvrtoj minuti kada je volejem opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo pokraj lijeve stative. Hajduk je poveo u 25. minuti kada je Ohandza uzeo loptu ispred Fuštara, dao povratnu za Hamzu, koji je desnom nogom s 10 metara pogodio nebranjeni dio mreže.

Split je u 62. minuti imao svoju najbolju priliku na utakmici. Ugrina je dao povratnu za Vidovića, a ovaj s ruba šesnaesterca pucao malo iznad gola. Probudio se tada Split i u 66. minuti imao novu veliku priliku. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je preletjela Kalinića, a napadač Splita je glavom s tri metra promašio praktički prazan gol!.

Hajduk je uzvratio tri minute kasnije kada se uporni Kožulj izborio za jednu loptu, ali je oklijevao s udarcem pa je obrana Splita to uspjela blokirati u zadnji trenutak.

I kada se činilo da će Hajduk proći minimalnom pobjedom, Split je izjednačio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su izveli slobodan udarac, gdje je lopta glavom s lijeve strane vraćena pred vrata, a tamo se našao usamljeni Ugrina i nogom s tri metra zakucao u prazan gol.

Tudor je u 99. minuti pao u šesnaestercu Splita i očekivao penal, no sudac Pejin mu je dao žuti zbog simuliranja. Kako je već imao jedan žuti karton, ovaj je bio isključujući, a Hajduk je ostao s igračem manje.

U 106. minuti Ugrina je fantastično proigrao petom Pešića koji je izbio sam pred Kalinića i mirno poslao loptu u mrežu pokraj golmana Hajduka.

Pavlovski je u 120. minuti mogao zaključiti utakmicu, ali u situaciji 2 na 1, Juranović je skrenuo loptu, a Kalinić ju uhvatio prije gol crte.

SASTAVI:
RNK SPLIT: Duka, Maglica, Mikulić, Dupovac, Fuštar, Merajić, Vidović, Boljat, Pavlovski, Grubišić, Pešić.
HAJDUK: Kalinić, Juranović, Jefferson, Ćosić, Memolla, Savvas, Kožulj, Barry, Erceg, Ohandza, Vlašić.