BJELICA U POTRAZI ZA NAPADAČEM Dovodi hrvatskog reprezentativca koji je već igrao za Union Berlin

Nenad Bjelica

Hrvatski napadač Petar Musa mogao bi već ove zime otići u njemačku Bundesligu, i to kod Nenada Bjelice u Union Berlin. Musa je u subotu navečer zabio svoj šesti gol ove sezone u pobjedi Benfice protiv Arouce 3:0. Njemački nogometni magazin Kicker piše da je hrvatski napadač želja Uniona.

Benfica je za Musu prošlog ljeta tražila 15 milijuna eura, ali ove zime ta bi svota trebala biti nešto manja jer ipak se radi o igraču koji ima ulogu jokera s klupe, napominje Kicker. Musa je bio pozvan u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima šest nastupa. Ako nastavi igrati u ovakvoj formi, vjerojatno će biti pozvan i na Europsko prvenstvo.

Nenadu Bjelici efikasan napadač dobro bi došao. Hrvatski trener uspio je izdići Union s dna ljestvice, no očekuje se da u zimskom prijelaznom roku nadogradi momčad. Musa bi mogao stići u izravnom transferu, no ne smije se ni isključiti opcija posudbe, napominje Kicker.

Zaobilaznim putem do Benfice i reprezentacije

Musa je jedan od rijetkih reprezentativaca koji nisu igrali ni za jedan od četiri velika hrvatska kluba (Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka). Počeo je u Hrvatskom dragovoljcu, a preko Zagreba i Inter Zaprešića stigao je do češke lige, u kojoj je igrao za Slaviju Prag, Viktoriju Žižkov i Slovan Liberec.

Zanimljivo, jednu polusezonu proveo je u Unionu, i to proljetnu 2021. godine. Privukao je pažnju igrajući dobro za Boavistu, iz koje je prije godinu i pol prešao u Benficu za 5.5 milijuna eura.