BIVŠI TRENER ZRINJSKOG Preuzeo ambicioznog drugoligaša iz Saudijske Arabije

mladen žižović,saudijska arabija,nogomet

Mladen Žižović svoju trenersku karijeru nastavit će u Saudijskoj Arabiji. Mladi stručnjak će nakon Radnika, Zrinjskog i Slobode imati i prvi inozemni angažman i to u ekipi Al Kholod koja se natječe u Prvoj diviziji Saudijske Arabije (drugi rang natjecanja).

Za Žižovića će odlazak na Bliski istok biti veliki izazov, a njegov novi klub ima visoke ambicije u novoj sezoni. Ugovor je potpisan na godinu dana.

- Sigurno da je privilegija raditi u Saudijskoj Arabiji u ovom periodu kad u ovu zemlju dolaze brojne svjetske zvijezde i kad su oči nogometnog svijeta usmjerene u njihovu ligu. Kontakti s mojim novim klubom traju već sedam-osam mjeseci, a posebno su intenzivirani u posljednjih 10 dana kada je i postignut dogovor. Bilo je dosta kandidata za mjesto trenera i drago mi je što su mene odabrali da pokušamo ostvariti željene ambicije - istakao je Žižović, koji je vodio Radnik i Zrinjski u europskim utakmicama i to je jedna od stavki koja je svakako utjecala na Arape da ga angažiraju, piše Glas Srpske.

Spomenuti stručnjak ističe da je njegov novi klub vrhunski organiziran i s jasnim ambicijama. Njegov stručni stožer će biti međunarodni jer će s njim raditi treneri iz Hrvatske, Brazila uz domaćeg stručnjaka koji će im pomagati.

- Al Kholod je tim koji planira da se naredne sezone vrati u elitni rang, njihovu Pro ligu. Prošle sezone su bili sedmi, a četiri ekipe idu u viši rang. Upoznat sam s ekipom i njenom kvalitetom i da ne vjerujem da mogu ostvariti postavljene ciljeve sigurno ne bih ni preuzimao posao. Ono što je dobro imamo prostor za pojačanja, tako da očekujem da možemo ostvariti taj cilj - jasan je Žižović.

Odlazak u Saudijsku Arabiju neće biti potpuna nepoznanica jer je već kontaktirao trenere koji rade u ovoj zemlji.

- Kontaktirao sam s našim trenerima u toj zemlji. Tu je bivši trener golmana Zrinjskog s kojim sam surađivao, Feđa Kulagić, zatim Vuk Rašović i njegov stručni stožer a u Arabiji radi i Rusmir Cviko. Naravno naša je želja da kvalitetnim radom i rezultatima dodatno otvorimo vrata ove zemlje za naše trenere i igrače, jer očito da je nogomet u ekspanziji i da će prvenstva biti sve jača - istakao je Žižović.