Bivši reprezentativac BiH potpisao za Twente

Dario Đumić
PR

Dario Đumić, 28-godišnji bosanskohercegovački stoper, danas je službeno potpisao dvogodišnji ugovor s nizozemskim prvoligašem Twenteom.

Poslije odlične sezone u dresu njemačkog Darmsdata, 193 cm visoki stoper još jednom je promijenio sredinu i odlučio karijeru nastaviti u Nizozemskoj, gdje je nosio dres NEC Nijmegena i Utrechta.

Đumić je od 2017. godine član Utrechta, a dvije sezone proveo je na posudbama u Njemačkoj, točnije u Dynamo Dresdenu i Darmsdatu.

Bh. defanzivac je danas prošao liječničke preglede u Twenteu i stavio potpis na dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produženja istog na još godinu.

"Od prvog trenutka kada sam stupio u kontakt sa Twenteom, osjetio sam da me klub zaista želi. To mi je važno. Bio sam ovdje sa NEC-om i Utrechtom. Izgubili smo oba puta. Sjećam se da su navijači Twentea tada ostavili odličan dojam. Jedva čekam da zaigram na ovom stadionu. Učinit ću sve da pomognem ekipi", rekao je Đumić nakon potpisa ugovora, a tehnički direktor Jan Streuer je istakao:

"Sjajno je što smo dobili Darija u našoj ekipi i potpisali s njim ugovor na nekoliko sezona. Željeli su ga razni klubovi, ali je zaista želio doći u Twente. Dario je snažan defanzivac sa vrhunskom snagom i poznaje nizozemsku ligu. S sobom donosi posebno iskustvo".

Pored pomenutih klubova, Đumić je još bio član danskog Brondbyja i engleskog Norwicha, dok je u mlađim kategorijama nastupao i za Hvidovre.

Novi član Twentea igrao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je upisao pet nastupa i postigao jedan pogodak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.