BIVŠI NOGOMETAŠ ŠIROKOG Dobio najveću kaznu zbog rasizma, on spreman na detektor laži zbog navodno izgovorenih riječi

Frano Medić Ploče

Nekadašnji nogometaš NK Široki Brijeg Frano Medić kažnjen je s deset utakmica neigranja nakon crvenog kartona na utakmici sedmog kola protiv Belišća.

Drastičnu kaznu je potvrdio disciplinski sudac i to na osnovu izvješća glavnog suca Marija Stanića koji je naveo kako je Medić, koji sada nastupa za Jadran LP, opsovao domaćeg igrača riječima "j**em ti mater crnu".

Sam Medić je istaknuo kako nije bilo nikakvih rasističkih ispada te da sudac koji je bio udaljen od mjesta događaja nije mogao čuti šta govori pa je odluku donio na osnovu sugestije nogometaša protivničkog sastava Patrica Almeide da Silve.

Nogometaš i njegov klub će se žaliti, no bilo kako bilo ostat će mrlja na imenu 21-godišnjeg napadača koji je nekada igrao na Pecari.

"U cjelosti odbacujem tvrdnje sudije za psovku navedenu u Zapisniku, a ponajviše boli da mi se pripisuju tako teške laži i kvalifikacije. Zapisane kvalifikacije prema meni nemaju uporište ni u čemu, do sada sam imao brojne suigrače strance s nekoliko kontinenata, s kojima sam se družio i igrao. Moja reakcija nakon što sam uhvaćen za vrat i bačen na travnjak bila je refleksna te sam uzvratio "što hoćeš kretenu" i ništa više. Neka se pogleda snimka s najbliže kamere pa će se vidjeti neke bitne činjenice", dio je Medićeva očitovanja upućenog Disciplinskom sucu uz naglasak:

"Ustrajat ću u dokazivanju istine, spreman sam na suočavanje, detektor laži, istina mora izaći na vidjelo, nema odustajanja", dodao je on.

Medić je dres kluba s Pecare nosio u proljetnom dijelu prethodne sezone kada je odigrao deset utakmica za Široki Brijeg, ali se nije upisao u strijelce.