Bivši igrač Zrinjskog potpisao za Sarajevo

Hrvoje Miličević
Hrvoje Miličević
FK Sarajevo

Ugovor sa FK Sarajevom potpisao je dvadesetšestogodišnji stoper Hrvoje Miličević, koji je sa Sarajevom dogovorio suradnju do kraja sezone s mogućnošću produženja na još godinu dana.

Miličević je rođen u Mostaru 20. travnja1993. godine, a karijeru je započeo u Zrinjskom, s kojim je u sezoni 2013/14 osvojio titulu prvaka.

“Uspjeh koji je ekipa ostvarila prošle godine je zaista za svako poštovanje. Titulu je iznimno teško odbraniti tako da je pred nama puno posla. Dat ću svoj maksimum na terenu da zajedno sa ekipom ostvarimo što je moguće više pobjeda”, izjavio je Hrvoje Miličević.

Nastupao je još u Italiji za Pescaru, Teramo i L'Aquilu Calcio, a posljednji angažman imao je u kazahstanskom Aktobeu, za koji je u protekloj sezoni odigrao devet mečeva.

“Hrvoje je kompletirao ljekarske preglede, te će se ekipi pridružiti već danas na treningu. Riječ je o igraču za kojeg očekujemo da će biti jako važan dio ekipe u nastavku sezone"., dodao je Emir Hadžić.

Miličević je nastupao i za U-19, U-20 i U-21 reprezentacije Hrvatske, a osim na centralnom beku, može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.