'Bit' će Bili što su bili'

naš hajduk
"Bit će Bili što su bili" naziv je građanske inicijative koju je u srijedu u Splitu osnovala grupa navijača Hajduka koja je nezadovoljna stanjem u tom klubu, doznaje se od predsjednika ove inicijative Vedrana Bukovca.

"Nama Hajduk puno znači, a stanje u klubu je neodrživo te ćemo svojim aktivizmom propitivati sadašnji način upravljanja klubom," rekao je Bukovac za Hinu.

Podsjetio je kako je većinski vlasnik Hajduka Grad Split, te je najavio kako će se novoformirana građanska inicijativa obratiti splitskom Gradskom vijeću s namjerom da se, kako je rekao, prekine sadašnje nepodnošljivo stanje u tom klubu.

"Mi smo spremni i na argumentirano sučeljavanje s udrugom Naš Hajduk, jer nismo zadovoljni načinom na koji je ta udruga regulirala prikupljanje novca od članarine navijača Hajduka", kazao je Bukovac.

Pet ciljeva
On naglašava kako aktivizam novoutemeljene građanske inicijative ima pet ciljeva.

"Naši glavni ciljevi su povratak Hajduka Dalmaciji, privatizacija kluba ili njegov narodni model, izmjena načina upravljanja klubom, transparentno reguliranje članstva, te promoviranje hajdučkih vrijednosti", kazao je Bukovac.

Naglasio je kako se ova građanska inicijativa zauzima da se stadion Hajduka nazove po njegovom najtrofejnijem i svjetski poznatom treneru Tomislavu Iviću, koji je bio inovator i veliki taktičar. Također, u ovoj građanskoj inicijativi smatraju kako sadašnji naziv klupske akademije treba promijeniti i nazvati je "Škola baluna barba Luka Kaliterna".