Bilić odbio klupu Škotske

Slaven Bilić

Interes za usluge Slavena Bilića u europskom nogometu je i dalje velik. Potvrđuju to i riječi Bilićevog menadžera Rudija Vate koji je za The News govorio o interesu određenih klubova, ali i Škotskog nogometnog saveza.

"Nedavno sam dobio upit od Škotskog nogometnog saveza za preuzimanje reprezentacije, ali Slaven nije bio zainteresiran", potvrdio je Vata. Škoti su nedavno smijenili Craiga Burleya i Bilića su vidjeli kao moguću zamjenu, no on je odlučio ostati na klupi Hrvatske.

Osim reprezentacije Škotske, Bilić je mogao preuzeti još nekoliko klubova iz Njemačke i Engleske, ali niti to se nije ostvarilo. "Slaven je bio posve zaokupiran hrvatskom reprezentacijom tijekom ljeta i nije bilo moguće ostvariti neki transfer."

Tijekom ljeta Bilić se posvetio reprezentaciji, no kako Hrvatska nije otišla na Svjetsko prvenstvo, nije nemoguće da se posveti i klupskom radu dok traje reprezentativna stanka. "Slaven je sada u poziciji da može sjesti i razmotriti ponude. Premier liga je najjača liga na svijetu i ukoliko dođe prava ponuda, nikad se ne zna", rekao je Vata.

Ime hrvatskog izbornika povezivalo se uz Portsmouth i West Ham, Portsmouth je umjesto Harta postavio Avrama Granta, a Bilić još uvijek dobro kotira za zamjenika Gianfranca Zole na klupi West Hama ukoliko dođe do raskida suradnje s talijanskim stručnjakom.

sportnet.hr