Bilić donio minimalnu pobjedu u Klagenfurtu

Dvije paralelne utakmice vodile su se u Klagenfurtu. Bilić Boysi nizali su šanse protiv Austrijanaca, a Bad Blue Boys i Torcida natjecali tko će napraviti veću spačku. Strasti su se razuktale na poluvremenu nakon što su se Bad Blue Boysi međusobno pokefali, poletjele su i šake, ali 40-tak austrijskih specijalaca brzo je smirilo napetosti.

Dugo su potom još zagrebački navijači raspravljali, a Torcida je odgovorila dimnim bombama koje su sletjele u teren. Uzalud su domaćini upozoravali naše navijače, na njemačkom. Travnjak je gorio, palile su se nove baklje, krenuli su i ustaški pokliči... Ono što se na travnjaku događalo palo je u drugi plan, pogledi svih na stadionu i kamere bili su upereni prema hrvataskoj tribini.

Bilić Boysi su sjajno otvorili, Luka Modrić je dao do znanja kako želi da Alex Ferguson i Carlo Ancelotti odgledaju na tv utakmicu do kraja. Nastavio je Nikica Jelavić, koji je u dva navrata pokušao starom znancu iz lige Jürgenu Machu podvaliti iza leđa, udarac je iz daljine isprobavao i Mandžukić. Dugo se u prvom dijelu skandiralo "Biliću majstore".

I dok je izbornik mahao tribini, umalo je Marc Janko prevario Subašića. Bilić je podignute ruke spuštao već na glavu kako bi zavapio "E moj sinko Janko", ali riječi srećom nisu izašle iz usta, lopta je prošla pokraj vratnice...

Gabrić dodavač za gol

Ostatak utakmice igrali su vatreni na polovici Constantinijeve momčadi. Tri i pol tisuće hrvatskih navijača, kao na Euru 2008., su pokraj Wörtherseea stvorile domaći ambijent. Kao nekad bend 4M, tako je Bilić u posljednjoj liniju postavio 5S. I u "Milijunašu" bismo mogli postaviti pitanje - poredajte naše braniče i vratara po abecedi. Poredamo li ih po učinkovitosti, prednjačio bi Josip Šimunić.

Šanse su se samo redale, sijevalo je sa svih strana, Srna je vježbao slobodnjake, ali i Austrijanci pokazali kako se znaju obraniti. Od novih igrača najviše se nametnuo Tomislav Dujmović koji je objavio kandidaturu za nasljednika Nike Kovača, Nikica Jelavić i Marijo Mandžukić bili su u dobrim šansama, a dres Mladena Petrića se među kockicama ponovo negdje zagubio.

Pritisak Hrvata donio je pobjedu u završnici utakmice kada je Gabrić sjajno podvalio loptu Mati Biliću, a centarfor Sportinga iz Gijona majstorski pogodio o donji desni kut. Ni svemogući austrijski vratar Macho nije mogao ovdje ništa učiniti.

sportal.hr