FOTO/VIDEO  Bilbija u završnici donio pobjedu Zrinjskom protiv Veleža

Zrinjski Velež
Hercegovina.info

U zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH nogometaši HŠK Zrinjski u odličnoj atmosferi gradskog derbija svladali su gradskog rivala Velež rezultatom 2:1. Strijelci za 'Plemiće' bili su Jakovljević (33.) i Bilbija (86.) dok je jedini pogodak za 'Rođene' postigao Zajmović (43.)

Nakon početnih ispitivanja snaga prvu prigodu vidjeli smo u 10. minuti. Pucao je s ruba šesnaesterca Juranović, ali njegov udarac odlazi ravno u vratara Veleža Bogdanovića koji to sigurno hvata.

Gosti su na prvu priliku čekali do 25. minute. U odličnoj poziciji je nakod dodavanja Radovca ostao Nemanja Anđušić, ali napadač Veleža je katastrofalno pucao i loptu poslao daleko od vrata Luke Kukića

U 29. minuti pokušao je Nemanja Bilbija iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi iznad grede Bogdanovićeva gola. 

Četiri minute kasnije Zrinjski vodi. Odlično je iz slobodnog udarca ubacio Karlo Kamenar, a Jakovljević glavom ubacio loptu u mrežu 'Rođenih' za erupciju oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

Sadržaj se učitava...

Velež do poravnanja dolazi deset minuta kasnije. Ubacio je Ovčina, Kukić je pokušao uhvatiti tu loptu, ali je pogriješio te je ona došla na glavu Zajmoviću koji ju je spremio u mrežu.

Na prvu prigodu u nastavku čekali smo do 64. minute. Pokušao je iz slobodnog udarca Nemanja Bilbija, ali Ćosić njegov udarac odbija u korner. 

Tri minute kasnije Juranović je promiješao obranu Veleža, dodao do Bašića koji puca, ali njegov udarac u korner odbija Bogdanović.

Do 86. minute nismo mogli vidjeti ništa zanimljivo, a onda Zrinjski dolazi do nove prednosti. Sjajno je lijevom nogom u kazneni prostor ubacio Ćorluka, Bilbija pobjegao Zvoniću iza leđa i sjajno se snašao i poslao loptu u mrežu. Proključao je Bijeli Brijeg u tim trenutcima.

U 93. minuti mogao je Zrinjski i do trećeg pogotka. Odlično je Savić uposlio Memiju, ali novi igrač Zrinjskog šalje loptu iznad vrata.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je upisao tri nova, te došao do svog 18 boda. 'Rođeni' su porazom ostali na petom mjestu s 11 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.