FOTO/VIDEO  Bilbija pogodio za pobjedu Zrinjskog nad Veležom

Velež Zrinjski
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski slavili su večeras u 13. kolu Premijer lige BiH na gostovanju kod gradskog rivala Veleža rezultatom 0:1. Čovjek odluke bio je Nemanja Bilbija koji je pogodio za pobjedu 'Plemića' u 62. minuti utakmice.

Susret u Mostaru igrao se u teškim vremenskim uvjetima. Jak vjetar ometao je igru i prava lutrija je bila napraviti točno dodavanje te su igrači najveći problem imali s kontrolom lopte.

U takvim uvjetima u prvom djelu vidjeli smo tek jednu pravu prigodu. U 12. minuti Šipovac je odlično prošao po lijevoj sezoni, idealno uposlio Tičinovića, ali njegov udarac odlazi visoko iznad vrata Veleža. Nije dobro igrač Zrinjskog zahvatio tu loptu.

I to je bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

U nastavku Zrinjski do pogotka dolazi u 62. minuti.  Ubacio je Josip Ćorluka, Bogdanović 'zaplivao'  dotaknuo loptu tek toliko da ju skrene na glavu Nemanje Bilbije koji to posprema u mrežu za slavlje 'Plemića'.

Sadržaj se učitava...

U 72. minuti pucao je za Velež Peco, a Čondrić je to obranio.  

Deset minuta kasnije prilika za Zrinjski. Ćorluka je prošao po desnoj strani i uposlio Malekinušića koji je pucao visoko preko gola, baš poput Tičinovića u prvom poluvremenu.

U 86. minuti odlična prigoda za Velež. Pucao je Zvonić, a Bilbija spasio sa same linije.

U 90. minuti crveni karton kod Veleža dobio je Radović. Dva žuta zaradio je nogometaš Veleža u svega nekoliko minuta te mu je Peljto prije vremena pokazao put u svlačionicu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je osvojio tri boda. Ovom pobjedom 'Plemići' su došli do svog 30 boda i nalaze se na prvom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Velež sedmi s 15 bodova, ali treba uzeti u obzir i činjenicu da će 'Rođenima' biti oduzeta još tri boda zbog prekinute utakmice s Borcem.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.