BiH želi stopera iz Stoca koji je već debitirao za Hrvatsku

Nikola Katić mogao bi zaigrati za BiH
EPA/EFE

Nikola Katić zanimljivo je ime Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, potvrdili su za Klix.ba iz krovne kuće bh. nogometa.

Katić (27) nekada je bio velika nada hrvatskog nogometa. Bio je standardni U-21 reprezentativac Hrvatske, a debitirao je i za seniore 2017. godine.

No, kako se radi o prijateljskoj utakmici protiv Meksika, UEFA i FIFA mu ne bi stvarali probleme da promijeni sportsko državljanstvo. Radi se o nogometašu iz Stoca, a rođenom u Ljubuškom, koji oduvijek ima i bh. državljanstvo, tako da ne bi bilo nikakvih problema da on zaigra za BiH.

Katić već godinu i pol igra s dosta uspjeha u švicarskom Zurichu i ekipa je trenutno treća na tabeli. Odigrao je 17 utakmica u Superligi ove sezone i postigao tri gola, što je za stopera i više nego dobar podatak.

Ovaj 27-godišnjak se i ranije povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, dok je još nastupao za škotski Rangers. Ipak, poziv među Zmajeve nikada nije dobio.

Sada su iz Nogometnog saveza BiH potvrdili za Klix.ba da ga razmatraju kao opciju, a hoće li dobiti poziv za okupljanje u ožujku i dodatne kvalifikacije protiv Ukrajine, ostaje za vidjeti.

Inače, BiH na stoperskim pozicijama ima puno problema u posljednje vrijeme, a dovoljna potvrda toga je 20 primljenih golova u 2023. godini i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izbornici BiH u samo godinu dana isprobali su 13 različitih braniča pa tako ne bi bilo strano da i Katić okuša svoju sreću među Zmajevima uskoro.