VIDEO  BIH UVJERLJIVA PROTIV SLOVENIJE Širokobriježanin Marin Sesar pogodio iz kornera

Futsal reprezentacija BiH
Screenshot

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u dvorani „Tri Lilije“ u Laškom u prijateljskom susretu svladala domaću Sloveniju rezultatom 2:6.

Dobra je to predstava bila izabranika Ive Kreze. No, nije baš najbolje počelo za Bosnu i Hercegovinu. Slovenija je povela već u 1. minuti preko Žige Čeha. BiH do poravnanja dolazi u 7. minuti. Odlično je Sabahudina Petaka uposlio Srđan Ivanković, a igrač GFC Sarajevo vratio je stvari na početak.

Samo tri minute kasnije nova radost za BiH. Sve je odlično napravio kapetan Anel Radmilović i asistirao Nerminu Kahvedžiću koji pogađa za preokret.

Rezultatom 1:2 odlazi se na odmor. 

Sadržaj se učitava...

U nastavku BiH ulazi bolje što rezultira novim pogotkom u 26. minuti. Ovoga puta na asistenciju Josipa Sesara precizan je Srđan Ivanković. Samo dvije minute kasnije već je 1:4. Nermin Kahvedžić presjekao je jednu loptu domaćih i njihovu pogreški sigurno pretvorio u pogodak. 

U 31. minuti Slovenija vraća nadu da može preokrenuti susret. Nejc Hojzan poslao je jednu loptu pred gol Adrijana Dujmovića, a u vlastitu mrežu ju je skrenuo Josip Sesar.

No, radost Slovenaca kratko je trajala. U 33. minuti uz pomoć jednog domaćeg igrača debitant u reprezentaciji Marin Sesar iz kornera postiže pogodak za 2:5. 

Konačan rezultat 2:6 postavio je sedam sekundi prije kraja utakmice Nermin Kahvedžić nakon što ga je uposlio Bilal Jelić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.