BiH slavila kod Lihtenštajna, navijači prekinuli utakmicu

BiH srušila Lihtenštajn, navijači prekinuli utakmicu
EPA

Novi izbornik Bosne i Hercegovine Savo Milošević mandat na klupi Zmajeva započeo je gostujućom pobjedom 2:0 protiv Lihtenštajna u sedmom kolu supine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Golove za BiH postigli su Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović.

Oba gola vidjeli smo u prvom dijelu. U 14. minuti veći dio posla napravio je Edin Džeko. Legendarni napadač je sjajno prihvatio jednu dugu loptu, okrenuo se i pucao, ali udarac je otišao u blok. Put do mreže pronašao je ofenzivac ruske Kirile Sovjetov Rahmanović iz odbijanca.

Slijedi okršaj s Portugalom 16. listopada

Konačni rezultat postavljen je u 41. minuti kada je član švicarskog Servettea Stevanović u gol pospremio precizan ubačaj Ermedina Demirovića na drugu stativu. BiH je u posljednjih šest kola upisala dvije pobjede, obje nad Lihtenštajnom. Sada je na četvrtom mjestu s četiri boda zaostatka za Slovacima koji drže drugu poziciju, posljednju koja vodi na Euro.

Do kraja kvalifikacijskog ciklusa BiH igra s Portugalom, Luksemburgom i Slovačkom. Najupečatljiviji trenutak današnje utakmice dogodio se u 50. minuti kada su bosanskohercegovački navijači bakljadom prekinuli utakmicu i uz povike "Savez, napolje".

Zatim su razvili transparent na kojem je pisalo: "I pred Bogom i pred svijetom zavjet ćemo dati. Nikad Bosna, nikom Bosna, neće robovati". Tako su iskazali svoje nezadovoljstvo radom Saveza koji okrivljuju za poražavajuće stanje nogometa u zemlji. Prekid je trajao nekoliko minuta.

Standings provided by Sofascore