BIH - PORTUGAL 0:5 Cristiano Ronaldo i društvo napunili mrežu 'Zmajeva', pa prikočili u drugom poluvremenu

Portugal razbio BiH u Zenici
NS BiH

U okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino polje dočekala Portugal i doživjela težak poraz. Nakon prvih 45 minuta igre gosti su imali prednost od 0:5 i riješili pitanje pobjednika. Cristiano Ronaldo i društvo večeras u Zenici nisu imal milosti unatoč tome što su već osigurali Euro. "Prikočili" su tek u drugom poluvremenu.

Poveo je Portugal već u 5. minuti utakmice. Pucao je Jao Felix, a lopta je u ruku pogodila Barišića. Kazneni udarac je izveo Ronaldo i pogodio za rano vodstvo.

U 20. minuti već je 0:2. Felix je sada asistirao za Ronalda koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Samo pet minuta kasnije novi pogodak u mreži Šehića. Nakon sjajne asistencije Felixa loptu je u mrežu zakucao Bruno Fernandes.

U 33. minuti fantastičan je pogodak pod gredu postigao Jao Cancelo. Sedam minuta kasnije Portugal dolazi do svog petog pogotka. Nakon dobre kombinacije gostujućih igrača u strijelce se upisao i Jao Felix. Sve je izgledalo kao na treningu.

Teško večer za 'Zmajeve' u Zenici.

Drugo poluvrijeme bilo je doslovno dosadno. Portugal je odrađivao posao i čekao kraju utakmice, baš kao i igrači BiH koji će ovu utakmicu što prije zaboraviti.

Standings provided by Sofascore