VIDEO  BIH NIJE USPJELA Nakon 120. minuta igre i boljeg izvođenja jedanaesteraca Sjeverna Irska slavila na Grbavici

reprezentacija BIH
EPA

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je nakon 120. minuta igre i lošijeg izvođenja jedanaesteraca poražena od Sjeverne Irske. Zaustavljeni su tako izabranici Duška Bajevića u polufinalu play-offa za plasman na Europsko prvenstvo. 

Povela je večeras BiH na Grbavici već u 13. minuti susreta. Odlično je po desnoj strani terena prošao nogometaš Širokog Brijega, Branimir Cipetić, koji vratio je loptu u šesnaesterac za Krunića, a ovaj pogođa za slavlje Zmajeva.

Sadržaj se učitava...

Izjednačenje je stiglo u 53. minuti susreta. Strijelac za Sjevernu Irsku bio je Niall McGinn. Rezultat 1:1 na semaforu je ostao sve do kraja drugog produšetka odnosno do 120. minute igre, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Pjanić je izveo prvi jedanaesterac i bio je precizan, nakon njega Dallas je pogodio za 1:1. U drugoj seriji neprecizan je bio Hajradinović, dok je Lafferty pogodio za goste. U trećoj seriji ponovno promašaj BiH. Jedanaesterac nije uspio realizirati Višća, no, tračak nade daje Saville koji također ne pogađa. U četvrtoj seriji za 2:2 je pogađa Hotić, a nakon njega na 3:2 povisuje Washington. U posljednjoj seriji za Zmajeve pogađa Edin Džeko, no, precizan je bio i Boyce te Sjeverna Irska odnosi pobjedu na Grbavici.

BiH - Sjeverna Irska 1:1 (Krunić 13'/McGinn 52') 3:4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Saničanin, Ahmedhodžić, Cipetić, Pjanić, Cimirot, Hadžiahmetović, Višća, Krunić i Džeko.

Sjeverna Irska: Peacock-Farrell, J. Evans, Cathcart, McNair, Lewis, Seville, S. Davis, C. Evans, Dallas, Magennis i McGinn.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.