BIH IMA NOVOG IZBORNIKA "Nismo prvaci svijeta, ali moramo tako igrati"

Faruk Hadžibegić
Fena

Faruk Hadžibegić novi je izboornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu jednoglasno je donio je odluku o imenovanju Hadžibegića na poziciju izbornika, na kojoj će naslijediti bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva, kojem je istekao dvogodišnji ugovor, prenosi Fena.

Sadržaj se učitava...

Hadžibegić će se tako naći drugi put u ulozi ibornika  BiH. Prvi mandat imao od ožujka do listopada 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza, u sklopu kvalifikacija za Euro 2000.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković na pres-konferenciji je čestitao novom izborniku na izboru i poželio mu puno sreće u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Imamo jasan cilj da pokušamo prvi put napraviti povijesni rezultat i prvi put se plasirati na Europsko prvenstvo. Sigurno da neće biti lako, međutim, unaprijed nećemo tražiti nikakve izgovore. Imamo vjeru u izbornika da će zajedno sa svima nama pronaći dobar model i dobru motivaciju i da se prvi put plasiramo na EP.  Izvršni odbor NSBiH jednoglasno je podržao izbor izbornika Hadžibegića, što sigurno govori o našem jedinstvu, da idemo u istom pravcu i da isto nogometni razmišljamo", kazao je Zeljković, dodajući da je sa Hadžibegićem dogovorena suradnja za ovaj kvalifikacijski ciklus.

Zahvalio je dosadašnjem selektoru Ivaylu Petevu, za kojeg je kazao da je BiH vodio pune dvije godine i da je ostvario korektne rezultate. 

Novi izbornik Faruk Hadžibegić u svom prvom obraćanju medijima kazao je da nikada nije  smatrao da je otišao iz NSBiH, iako je u kratkom razdoblju bio selektor BiH.

"Uvijek sam se smatrao dijelom Saveza, iako sam imao nekih i teških razdoblja u relaciju sa Savezom. Danas kada su me ponovo izabrali za izbornika osjećam zadovoljstvo, ponos i odgovornost. Želim biti dio ovog projekta, koji je ne samo dio politike NSBiH nego i našeg tima koji ima za cilj ostvariti rezultat koji bi nas odveo na EP", kazao je Hadžibegić. 

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dva desetljeća između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor.

Novi stručni stožer će debi na klupi imati 23. ožujka kada će na Bilinom polju u kvalifikacijama gostovati Island. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj.